Π.Ε.ΑΡΤΑΣ: Στη δημοσιότητα η επιστολή για το ΚΕΝ


Από το Γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας δόθηκε στη δημοσιότητα η επιστολή με θέμα «Λειτουργία Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Άρτα (ΚΕΝ)» η οποία εστάλη προς τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά...


...Η επιστολή αποστάλθηκε επίσης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και στους αρχηγούς των κομμάτων. Τη συνυπογράφουν οι Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Δήμαρχοι του Νομού και το περιεχόμενό της έχει ως εξής:

''Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προτίθεται να προβεί σε νέα αναδιάταξη των μονάδων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων ανά την επικράτεια.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Άρτα που λειτουργεί από το 2011, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Το προϋπάρχον δε, Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού (ΚΕΥΓ) υπήρξε επί 34 συναπτά έτη (1977 – 2011) σημείο αναφοράς για την περιοχή μας και για όσους υπηρέτησαν σ’ αυτό.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν έχει περάσει παρά ένα μόνο έτος από την προηγούμενη αλλαγή του χωροταξικού σχεδιασμού των στρατοπέδων της χώρας κατά την οποία καταργήθηκαν στρατόπεδα στην κεντρική και νότια Ελλάδα και στην οποία τονίσθηκε η σημασία της ύπαρξής τους σε παραμεθόριες και οικονομικά δυσπραγείς περιοχές.

Προκαλεί τουλάχιστον απορία, η φημολογούμενη επαναλειτουργία στρατοπέδων που έκλεισαν για τους παραπάνω λόγους και η απαξίωση ή η διακοπή λειτουργίας άλλων, που αποτελούν πλέον σημαντικότατο στοιχείο από το εναπομείναν πλαίσιο οικονομικής ανάπτυξης, σε καιρούς δυσβάστακτης οικονομικής κρίσης για τους κατοίκους της περιφέρειας.

Οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι κάτοικοι της Ηπείρου για οικονομική ανάταξη, δεν είναι δυνατόν να υποσκάπτονται, αφαιρώντας και τα τελευταία από τα λίγα οικονομικά εργαλεία που διαθέτουν.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, αποτελεί για την Άρτα και την ευρύτερη περιοχή, οικονομικό κύτταρο μεγάλης σημασίας, η δε παρουσία των νεοσυλλέκτων κατά τις ημέρες της κατάταξής τους δίνει ζωή και παλμό σε καιρούς δύσκολους και ζοφερούς, σε μία από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι στα πλαίσια της δημοσιονομικής αναδιάρθρωσης και της οικονομικής ανάπτυξης θα λάβετε υπόψη όλες τις παραμέτρους που σας αναφέραμε και ενδεχόμενη απόφασή σας θα σταθεί αλληλέγγυα στον αγώνα των πολιτών της Άρτας για ευημερία και ανόρθωση του βιοτικού τους επιπέδου μέσα σε αίσθημα δικαιοσύνης.

Κάθε προσπάθεια απαξίωσης του ΚΕΝ Άρτας ή μετατροπής του προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες ανάγκες πλην αυτών του Κέντρου Κατάταξης ή Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων θα βρει απέναντί της το σύνολο των κατοίκων της περιοχής.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση και συνεργασία''.


Οι Βουλευτές Ο Αντιπεριφερειάρχης Οι Δήμαρχοι
Άρτας

Γεώργιος Στύλιος  Βουλευτής Ν.Δ.

Όλγα Γεροβασίλη Ε. Γιαννούλης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Δήμαρχος Νικ. Σκουφά

Χρήστος Γκόκας Βουλευτής ΠΑΣΟΚ

Βασίλης Ψαθάς Αντιπεριφερειάρχης

Γ. Παπαλέξης  Δήμαρχος Αρταίων
Ε. Γιαννούλης Δήμαρχος Νικ. Σκουφά
Δ. Γαλλίκας Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη
Χ. Χασιάκος Δήμαρχος Κεντρ. Τζουμέρκων


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ