Ο ΣΥΡΙΖΑ «κλέβει» και την 3η του Σεπτέμβρη από το ΠΑΣΟΚ


Μεγάλη εκδήλωση στη Νίκαια οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ την 3η Σεπτεμβρίου, από κοινού με παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το περίεργο είναι ότι τα συνθήματα της σχετικής αφίσας θυμίζουν -πολύ έντονα- εκείνα του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980.


Συγκεκριμένα, στην αφίσα που έχει κυκλοφορήσει για την εκδήλωση στη Νίκαια, αναφέρεται ότι θα μιλήσουν ο Αλέξης Τσίπρας, η Νίνα Κασιμάτη και ο Μενέλαος Γκίβαλος. Από κάτω αναφέρεται το σύνθημα:

Με την Δημοκρατική Παράταξη
της Αριστεράς στον αγώνα για
Εθνική Ανεξαρτησία
Λαϊκή Κυριαρχία
Κοινωνική Απελευθέρωση

Τα συνθήματα της αφίσας -ειδικά τα δύο πρώτα- είναι ίδια με εκείνα που χρησιμοποιούσε το ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής. Επιπλέον, την εκδήλωση «συνυπογράφει» η συλλογικότητα «νέος Αγωνιστής» (γραμμένο με πράσινα γράμματα). Υπενθυμίζεται ότι «Αγωνιστής» λεγόταν το περιοδικό της νεολαίας ΠΑΣΟΚ εκείνης της περιόδου.




 

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του «νέου Αγωνιστή», τη συλλογικότητα αυτή «αποτελούν πρώην μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και ανένταχτοι σοσιαλιστές, διαπνεόμενοι από τις αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού».

Ενώ παρακάτω, οι Νέοι Αγωνιστές σημειώνουν ότι απαιτείται η συγκρότηση νέου σοσιαλιστικού κόμματος, καθώς το ΠΑΣΟΚ όπως γράφουν αντιποιείται την ιστορία και τους αγώνες του λαού:

«Πιστεύουμε στην αναγκαιότητα συγκρότησης ενός νέου σοσιαλιστικού κόμματος, γιατί το παλιό έχει αυτοκαταργηθεί. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ αντιποιείται την ιστορία και τους αγώνες του λαού για λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική απελευθέρωση και δημοκρατική διαδικασία. 

«Έχει καταληφθεί από τους εγχώριους και ξένους πολιτικούς και κοινωνικούς εκπροσώπους του χρηματιστικού κεφαλαίου και του (νέο)φιλελευθερισμού. Ως δημοκράτες και σοσιαλιστές θα αγωνιστούμε στα πλαίσια ενός πλατιού πολιτικού και κοινωνικού μετώπου, για την εθνική, δημοκρατική, παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση την 3η Σεπτεμβρίου γίνεται ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ όπου θα επιχειρηθεί το «άνοιγμα» στην Κεντροαριστερά.

 iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ