«Το ταξίδι μου στις εγκαταστάσεις της NASA»


Ο 16χρονος Νίκος Κουκουφίλιππας περιγράφει στο newsbeast.gr την εμπειρία ζωής

Για εννέα ημέρες δύο Έλληνες μαθητές που αρίστευσαν στο Διαγωνισμό Αστρονομίας και Αστροφυσικής βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της NASA στο Huntsville της Alabama των ΗΠΑ. Εκπαιδεύτηκαν δίπλα σε έμπειρους αστροναύτες και έμαθαν τα μυστικά του αστροκόσμου.



Ο Νίκος Κουκουφίλιππας και η Ιωάννα Κούρκουλου που αναχώρησαν για τις πασίγνωστες εγκαταστάσεις, επέστρεψαν στην Ελλάδα το Σάββατο 28 Ιουλίου, γεμάτοι εμπειρίες που θα θυμούνται για μια ζωή.


Αυτές τις εμπειρίες αλλά και τα όνειρά του για το μέλλον, περιγράφει στο newsbeast.gr ο 16χρονος Νίκος Κουκουφίλιππας που την επόμενη μαθητική χρονιά θα φοιτήσει στη Β’ Λυκείου.


«Ήταν πάρα πολύ ωραία. Εκτός από τις δραστηριότητες και τις ασκήσεις που κάναμε, οι ομαδικές δραστηριότητες μου άρεσαν πάρα πολύ. Χάρηκα που συνάντησα πάρα πολλά παιδιά από διάφορες χώρες. Ήταν τέσσερις ομάδες και η δική μου ομάδα αποτελείτο από δεκαπέντε παιδιά», λέει ο νεαρός.





Για να τονίσει: «Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ από όλα ήταν το scuba diving. Υπήρχε μία πισίνα 7,5 μέτρα σε βάθος. Πηγαίναμε με μπουκάλες οξυγόνου κάτω και κάναμε διάφορες ασκήσεις και ήταν σαν να είμαστε στη Σελήνη, λόγω της άνωσης του νερού».

Η σκληρή εκπαίδευση στη NASA



O μαθητής περιγράφει την σκληρή εκπαίδευση και τις εμπειρίες ζωής που απέκτησε κατά την παραμονή του στις εγκαταστάσεις. «Υπήρχαν προσομοιωτές, δύο εξ αυτών αύξαναν το βάρος σου τέσσερις φορές και αυτό ήταν μάλιστα πολύ περίεργο. Δηλαδή, πηγαίναμε να σηκώσουμε πάνω και διαπιστώναμε ότι δεν σηκωνόταν. Ήθελε πάρα πολλή δύναμη για να σηκωθεί το χέρι μας επάνω».





Υπήρχε προσομοιωτής που για λίγο χρόνο μας έβαζε σε μηδενική βαρύτητα. Δηλαδή, πέφταμε στο κενό. Μάλιστα επειδή φορούσα ένα καρτελάκι στο λαιμό μου, όσο αυτό έπεφτε και ήμασταν σε μηδενική βαρύτητα, το καρτελάκι επέπλεε», τονίζει.





Και εύχεται να γίνει αστροφυσικός. «Θέλω να γίνω αστροφυσικός. Να σπουδάσω φυσική και μετά να ασχοληθώ με αυτό», σημειώνει. Και καταλήγει: «Συμμετείχα και πέρυσι, αλλά φέτος πήγα πολύ καλύτερα και κατάφερα να εξασφαλίσω τη μία από τις δύο θέσεις για το εκπαιδευτικό ταξίδι στη NASA. Είμαι πολύ χαρούμενος, καθώς μου αρέσει πολύ η αστρονομία».





Οι εμπειρίες που απέκτησαν οι δύο Έλληνες μαθητές στη NASA θα τους μείνουν αξέχαστες


 

http://www.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης