Στην Αργιθέα επιμένουν για τον Τύμπανο

Φώτο από την προχθεσινή συνέντευξη

-"Η ΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΤΥΜΠΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΑΡΤΑΣ, ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ"

Ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Αργιθέας, του Δήμου Αργιθέας Καρδίτσας, ΝΙΚΟΣ ΜΠΡΕΛΛΑΣ δίνει συνέντευξη στην κορφή του ΤΥΜΠΑΝΟΥ στο δημοσιογράφο Γιώργο ΚΟΥΒΑΡΑ για τα προβλήματα του χειμώνα στο πέρασμά του και για τους νεκρούς μας στα χιόνια... 


...για την ανάγκη κατασκευής της ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΤΥΜΠΑΝΟΥ και τη σημασία της όχι μόνο για τα χωριά μας μα και για τα χωριά της Άρτας - στα χέρια του Νίκου Μπρέλλα ξεψύχησε η Ανθηριώτισσα Γιαννούλα Ρίζου.

Τα παραπάνω γράφει στη σελίδα του που διατηρεί στο "Fa" ο Δικηγόρος της Αθήνας και Αργιθεάτης Μενέλαος Παπαδημητρίου και συνεχίζει: 


"Η ΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΤΥΜΠΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΑΡΤΑΣ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ-ΣΤΗΝ ΑΡΓΙΘΕΑ και στα ΡΑΔΟΒΙΖΙΑ.

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΗΚΕ ΣΤΗ 2ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΑΧΕΛΩΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΉ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΠΕΡΙ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΕΙΣΑΚΟΥΣΘΗΚΑΝ(ΕΝΗΜΕΡΏΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ ΠΟΥ ΑΡΓΕΙ ΣΤΑ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ).

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΓΙΘΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΝΑΒΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η 2ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΒΡΑΓΚΙΑΝΏΝ-ΕΦΟΣΟΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ (ο ευρωβουλευτής κ.Σπύρος Δανέλης την αποδέχθηκε από έδρας εκείνη την ώρα)- 

ΕΚΕΙ ΘΑ ΑΝΑΛΥΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΕΦΑΠΤΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΑΧΕΛΩΟΥ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΟΥΣ. 

ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΣΤΗ 2ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΒΡΑΓΚΙΑΝΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΣ ΔΗΜΟΙ -ΑΡΓΙΘΕΑΣ, ΓΕΩΡΓΊΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. ΟΡΕΙΝΟΥ ΒΑΛΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΑΦΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ.

Τύμπανος κορυφή: Όχι η φώτο δεν είναι από αεροπλάνο. Τα σύννεφα είναι κάτω από τον δρόμο που ενώνει την ΚΑΡΔΙΤΣΑ με την ΑΡΤΑ....!!!


Απόσπασμα από το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


"Ειδικότερα οι πολίτες της περιοχής αναφέρθηκαν στα τοπικά προβλήματα και ζήτησαν τη βοήθεια του Κράτους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επίλυση των χρόνιων αυτών προβλημάτων και τη στήριξη των προσκεκλημένων για την ανάπτυξη της Κοιλάδας του Αχελώου καταδεικνύοντας πως όλες οι παραποτάμιες περιοχές ένθεν και κείθεν του Αχελώου που αποτελούν την Κοιλάδα του έχουν στην Ανατολή και στη Δύση τον ίδιο Ήλιο και πρέπει αναπτυξιακά να αντιμετωπισθούν με Ενιαίο Πιλοτικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης ως Ορεινός Όγκος. 

Ειδικότερα αναφέρθηκαν στην ανάγκη δημιουργίας υποδομών και θέσεων εργασίας στην περιοχή. 

Στην ανάδειξη των μνημείων της περιοχής ιστορικών και θρησκευτικών όπως: Μονή Σέλτσου με ασφάλτινη κατασκευή του δρόμου προς αυτή, ανακατασκευή της θρυλικής Πετρογέφυρας Κοράκου και αναστήλωση της Κούλιας στον Αχελώο, διάσωση της Κουτσοκαμάρας κλπ αγροτουρισμό, συντήρηση στα Περατάρια του Αχελώου...

Δρόμος Άρτα- Καρδίτσα (βελτίωση του οδικού άξονα Άρτας - Καρδίτσας-και κατασκευή Σήραγγας στο βουνό Τύμπανος μέσω ΕΣΠΑ), βελτίωση των οδικών αξόνων από Αστροχώρι προς Μεγαλόχαρη-Μεσόπυργο με κατάληξη στη Γέφυρα Καταφυλλίου ως και ασφάλτινη κατασκευή των αξόνων στην Αργιθέα που συνδέουν αυτή με την Κοιλάδα Αχελώου όπως Μαράθου προς Μονή Σπηλιάς-Ανατολική Αργιθέα, Βραγκιανών-Αργυρίου-Γέφυρας Καταφυλλίου και Βραγκιανών προς Κέδρα Ευρυτανίας".

ΣΗΜ - "ΑΕΤΟΥ": Έτσι λοιπόν το σίγουρο είναι ότι του χρόνου η 2ημερίδα θα γίνει στο Δήμο Αργιθέας στα Βραγκιανά.  Σύμφωνα με πληροφορίες μάλλον θα γίνει συνδιοργάνωση με τους τέσσερις δήμους που περικλείουν την κοιλάδα του αχελώου δηλ Αργιθέας, Καραϊσκάκη, Αγράφων και Αμφιλοχίας.

Επίσης πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θα γίνουν και άλλες δράσεις και για να αναδειχθεί και προβληθεί η περιοχή αλλά και να αναπτυχθεί. Επίσης ετοιμάζεται και ένα ντοκιμαντέρ για την περιοχή για τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ το οποίο για πρώτη φορά θα προβληθεί γύρω στον Οκτώβριο του 2013 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης