Ο Αντώνης Νικοπολίδης ...εκεί που άρχισαν όλα


Γέμισε ασφυκτικά η αίθουσα «ΔΙΩΝΗ» στην Άρτα  στην παρουσίαση του βιβλίου του πρωταθλητή Ευρώπης



Τον ελάχιστο φόρο τιμής, στη γη που τον δημιούργησε, στους χώρους που ανατράφηκε, στους δρόμους που περπάτησε χτίζοντας τα όνειρά του, απέτισε ο Αντώνης Νικοπολίδης πριν λίγη ώρα στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ, όπου παρουσίασε το βιβλίο του «Ο Αγώνας της Ζωής μου». 

Ήταν δική του επιθυμία να είναι η Άρτα, η πρώτη πόλη, απ’ την οποία ξεκίνησε ο κύκλος της παρουσίασης του βιβλίου του, που συνεχιστεί και στις άλλες πόλεις της χώρας μας.


Ανάλογη με την ευαισθησία του Αντώνη Νικοπολίδη για την πόλη και τους κατοίκους της, ήταν και η ευαισθησία των αρτινών για τον Αντώνη, μιας και η αίθουσα ΔΙΩΝΗ γέμισε ασφυκτικά. Ήταν εκεί παλιοί συμπαίχτες του Αντώνη, οι παράγοντες της εποχής και φυσικά όλοι ι φίλαθλοι της Άρτας, που νοιώθουν ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση απ’ την πορεία του Αντώνη, του αρτινού πρωταθλητή Ευρώπης. Και φυσικά όλοι είχαν να θυμηθούν κάτι απ’ τα χρόνια εκείνα, τα χρόνια που ο Αντώνης προσπαθούσε…


Μιλώντας στην έναρξη της εκδήλωσης ο Αντώνης Νικοπολίδης, τόνισε με έμφαση ότι είχε θέση όρο στον εκδότη του βιβλίου του, ότι για την ελληνική περιφέρεια η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του, η αρχή θα γίνει απ’ την Άρτα, για να υπογραμμίσει πως πάντα η καρδιά του είναι στον τόπο όπου μεγάλωσε και ανδρώθηκε.


Αναφέρθηκε και στην ποδοσφαιρική του πορεία, για να αναφερθεί στις μεγάλες ομάδες όπου αγωνίστηκε, τονίζοντας με νόημα πως τον Παναθηναϊκό τον θεωρεί το Γυμνάσιο και το Λύκειο της πορείας του, ενώ τον Ολυμπιακό την οικογένειά του.


Πρώτος το λόγο έλαβε ο δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, ο οποίος συνέδεσε την πορεία του Αντώνη Νικοπολίδη με την Άρτα, την οποία και τιμάει διαρκώς. Ο πρώην πρόεδρος της μεγάλη «μαύρης θύελλας» Κώστας Κουφός, μίλησε με τα καλύτερα λόγια, ενώ την ιστορία της μεταγραφής του Αντώνη ανέλυσε ο τότε πρόεδρός της Γιάννης Μπανταλούκας. Στο βήμα βρέθηκαν και ο δημοτικός σύμβουλος Ν. ΣΚΟΥΦΑ Θόδωρος Δρίβας και ο δημοτικός σύμβουλος Άρτας Κώστας Πατήλας. 

Με συγκινητικά λόγια μίλησε ο παλιός αθλητικογράφος και γυμναστής Χριστόφορος Βήττας, που ήταν ο γυμναστής του Αντώνη στο Λύκειο. Ο πρώην διεθνής διαιτητής Ηλίας Μαζαράκος θυμήθηκε τον πρώτο αγώνα Α’ Εθνικής που σφύριξε, τον αγώνα Ολυμπιακός – Εθνικός και στην προθέρμανση, ο Αντώνης του έδωσε την ψυχική δύναμη, να κάνει το πρώτο βήμα του. Μίλησε ακόμη και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας Σπύρος Τατσιόπουλος.


Ο Αντώνης πριν από λίγο ήρθε εκεί που άρχισαν όλα και φυσικά οι αρτινοί τον τίμησαν με το θερμό χειροκρότημά τους, αλλά και την θερμή χειραψία του, αγοράζοντας το βιβλίο που είχε και την αφιέρωση του συγγραφέα.

nikopolidis-arta-33
http://www.gnomiartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης