"To τουρκικό RF-4E καταρρίφθηκε από το ρωσικό αντιτορπιλικό Admiral Çapanenko";


Άτυπος άξονας Ρωσίας - Ισραήλ κατά Τουρκίας...

Τον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι το τουρκικό μαχητικό RF-4E καταρρίφθηκε αλλά από το ρωσικό αντιτορπιλικό "Admiral Çapanenko" κλάσης Udaloy II και όχι από την συριακή αεράμυνα, διατύπωσε ο Τούρκος αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος της Αριστεράς (DSP) Masum Türker. (Βίντεο)



Τη δήλωση αυτή ο Τούρκος πολιτικός την έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό ΤV8 μιλώντας όταν ρωτήθηκε για το επεισόδιο και αναμεταδόθηκε απο τουρκικά ιστολόγια.


Μάλιστα ο ίδιος έφτασε στο σημείο να ονομάσει το ρωσικό πολεμικό σκάφος λέγοντας πως πρόκειται για το αντιτορπιλικό Admiral Çapanenko κλάσης Udaloy II.


Ο ίδιος είπε πως όταν τα συστήματα του ρωσικού πλοίου το οποίο βρισκόταν ανοικτά από το λιμάνι της Λατάκια στη Συρία, εντόπισε το τουρκικό μαχητικό εξαπέλυσε αμέσως του πυραύλους του, χωρίς όμως να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.


Ο Masum Türker είπε ακόμη στην ίδια συνέντευξη πως τόσο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις όσο και οι μυστικές υπηρεσίες και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών γνωρίζουν για την εμπλοκή του ρωσικού πολεμικού σκάφους, αλλά όμως δεν λένε τίποτα για αυτό.


Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης στους ισχυρισμούς του Masum Türker, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας το 2001.


Τα σκάφη κλάσης Udaloy II διαθέτουν ένα εντυπωσιακό αντιαεροπορικό φορτίο με 8 οκταπλούς κάθετους εκτοξευτές βλημάτων SA-N-9 "Gauntlet –ναυτική έκδοση του βλήματος που χρησιμοποιεί το αντιαεροπορικό TOR-M1 που διαθέτουν και οι ΕΔ- ενώ επίσης διαθέτουν και 4 πανίσχυρα πυροβόλα εγγύς άμυνας των 30 χλστ. AK-630 CIWS .


Θεωρείται σίγουρο πως στην περίπτωση που το τουρκικό αεροσκάφος επιχείρησε να πλησιάσει το ρωσικό σκάφος –όπως πρόσθεσε ο Turker- πως θα εβλήθη είτε από τα βλήματα SA-N-9 είτε από τα πυροβόλα AK- 630.


Εάν οι ισχυρισμοί αυτοί του Τούρκου πολιτικού αληθεύουν τότε οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που πρόκειται να υπάρξουν όχι μόνο για την περιοχή αλλά πρακτικά για όλο τον κόσμο θα είναι ισοπεδωτικές.





Άξονας Μόσχας-Τελ Αβίβ κατά Τουρκίας


Άτυπος άξονας Μόσχας-Τελ Αβίβ φαίνεται ότι σχηματίζεται απέναντι στην πολιτική των ΗΠΑ που ευνοεί την ανάδειξη ακραίων ισλαμικών κυβερνήσεων στις χώρες της "Αραβικής Άνοιξης": 


Μόλις τρία εικοσιτετράωρα μετά την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού RF-4E από την συριακή αεράμυνα ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin επισκέπτεται το Ισραήλ και εκφράζουν την από κοινού ανησυχία τους "για την άνοδο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην εξουσία στην Λιβύη και στην Αίγυπτο και μελλοντικά πιθανόν και στην Συρία"!


Πρόκειται για ευθεία αντιπαράθεση των δύο χωρών με τις ΗΠΑ αναφορικά με την πολιτική αποδοχής των νέων ισλαμικών κυβερνήσεων στις αραβικές χώρες. Και αυτό διότι μπορεί οι ΗΠΑ να επιθυμούν και να αποδέχονται όπως φαίνεται την εγκατάσταση ισλαμικών κυβερνήσεων χωρίς να υπολογίζει την έλλειψη σταθερότητας που μπορεί να ενέχει αυτή η πολιτική η οποία προφανώς εδράζεται στα φιλομουσουλμανικά αισθήματα του Αμερικανού προέδρου Μ.Ομπάμα, του οποίου ο πατέρας ήταν μουσουλμάνος.


Τόσο ο Putin όσο και ο Netanyahu εκτιμούν ότι η άνοδος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας αποτελεί απειλή για την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή αντίστοιχη με αυτή ενός πυρηνικού Ιράν.


Κατά την διάρκεια της συνάντησης, Putin-Netanyahu, εκφράστηκε η άποψη ότι ο ισλαμικός φονταμενταλισμός αποτελεί κίνδυνο "πρώτης προτεραιότητας αντιμετώπισης" για τις δύο χώρες από όπου και αν προέρχεται και αυτή η έκφραση περιλαμβάνει και την Τουρκία.


Πηγές από την Μόσχα αναφέρουν ότι το Ισραήλ αποδέχθηκε την παρουσία ισχύρής ρωσικής ναυτικής και αεροπορικής δύναμης στην περιοχή της Α.Μεσογείου (Κύπρο-Συρία), ως αντιστάθμισμα στην δυναμική των ισλαμικών κινημάτων


Για τον Ρώσο πρόεδρο η υποστήριξη του Obama προς την Μουσουλμανική Αδελφότητα αποτελεί ευθεία απειλή για τα συμφέροντα της Ρωσίας και την εθνική ασφάλεια της χώρας καθότι τόσο στον Καύκασο όσο και στις κοιλάδες του Βόλγα κατοικούν μεγάλοι πληθυσμοί μουσουλμάνων.


Για τους Ισραηλινούς η εκλογή του νέου πρωθυπουργού στην Αίγυπτο θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή του ντομίνο το οποίο θα παρασύρει την Συρία και κάποια στιγμή και τον Βασιλιά της Ιορδανίας περικυκλώνοντας ουσιαστικά το εβραϊκό κράτος. Μόνο τυχαία δεν είναι η σιωπή του Τελ Αβίβ στην κατάρριψη του τουρκικού RF-4E...


Και ενώ η θέση του Ισραήλ είναι ακόμα μετριοπαθής αναφορικά με την φιλοισλαμική πολιτική του πρόεδρου Obama η θέση του Putin είναι πιο ξεκάθαρη και εκφραστικά ανοικτά υπέρ της Συρίας στην διάσκεψη των G20 στο Μεξικό.


Η πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση Λίβυων τρομοκρατών μέσα στο Ισραήλ στην περιοχή των συνόρων του Ισραήλ με την Αίγυπτο στο Σινά αποτέλεσε την επιβεβαίωση των φόβων του Netanyahu και του Putin. Αν οι Λίβυοι τρομοκράτες ταξίδεψαν 1.360 χλμ μέχρι το Σινά ποιος θα μπορούσε να αποκλείσει το ενδεχόμενοι οι Λίβυοι τρομοκράτες να ταξιδέψουν μέχρι τον Καύκασο;


Για τους παραπάνω λόγους ο Ρώσος πρόεδρος αρνείται να αποδεχτεί την πρόταση του Αμερικανού προέδρου για την αντικατάσταση του Assad με τον αντιπρόεδρο Farouk al-Sharaa, ένα Σουνίτη ο οποίος θα μπορούσε να κυβερνήσει την χώρα μαζί με τον γαμπρό του Assad και υπαρχηγό του ΓΕΕΘΑ στρατηγό Shawqat Asif.


Πηγές από την Μόσχα αναφέρουν ότι "Αναμένουμε αύριο την απόφαση του ΝΑΤΟ και από αυτή θα εξαρτηθεί αν θα αποπλεύσουν τα αποβατικά για την Συρία. Σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε μια μικρή μειοψηφία ισλαμιστών στην Συρία που βοηθούνται από μερικές χιλιάδες μισθοφόρους να αιματοκυλίσουν την χώρα και να εγκαταστήσουν τον ισλαμικό νόμο όπως έγινε στην Λιβύη"...

defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ