ΠΡΕΒΕΖΑ: Αύριο θα ακουστεί ο ήχος από τον νερόμυλο


Το ετήσιο αντάμωμα στις Πηγές της Γκούρας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Ιουλίου. 

Για μια ακόμη χρονιά θα τεθούν σε λειτουργία ο παραδοσιακός νερόμυλος και το μαντάνι, δίνοντας τη δυνατότητα στους παλιότερους να θυμηθούν και στους νεώτερους να γνωρίσουν πως μερικές δεκαετίες πριν οι κάτοικοι της περιοχής άλεθαν το σιτάρι και έπλεναν τα ρούχα τους. 


Μετά το αντάμωμα θα ακολουθήσει γλέντι στην πλατεία της Ρεματιάς, με κρασί και φαγητό κάτω από τον πλάτανο και με χορευτικά από τον Λούρο, το Ρωμανό Ιωαννίνων και τον Άσσο. Οι επισκέπτες θα μπορέσουν επίσης να δουν τα εκθέματα του Λαογραφικού Μουσείου της περιοχής το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης επισημαίνει ότι οι άνθρωποι που έζησαν στην περιοχή έχουν να θυμούνται πολλά από το νερόμυλο, τη νεροτριβή και τα μαντάνια. «Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που δώσαμε ζωή στις εγκαταστάσεις αυτές οι οποίες τα παλιότερα χρόνια εξυπηρετούσαν τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής», συνεχίζει ο Χρ. Μπαΐλης, σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε ζωντανή την παράδοση ενός τόπου.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ