ΣΥΝ: Θα μας βρούν απέναντι, μαζί με τους αγρότες...


Σε ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΝ σχετικά με την επίσπευση ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ και της πώλησης ΕΒΖ, ΔΩΔΩΝΗΣ και ΣΕΚΑΠ, καταγγέλλεται η ωμή και ανενδοίαστη εξαπάτηση του αγροτικού κόσμου, πίσω από τις προεκλογικές κορώνες του ίδιου του κ Σαμαρά περί δημόσιου πυλώνα που πρέπει να αποτελέσει η Αγροτική Τράπεζα.
 

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης είναι το εξής: Τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί πρωθυπουργικής εντολής για επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων με προτεραιότητα ανάμεσα στα άλλα την επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ και την συνεπαγόμενη εκποίηση της ΕΒΖ, της ΔΩΔΩΝΗΣ και της ΣΕΚΑΠ, αποδεικνύουν την εγκατάλειψη της προεκλογικής ρητορείας περί δήθεν αναδιαπραγμάτευσης και την αταλάντευτη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής.

Επιπλέον, αποκαλύπτεται περίτρανα η ωμή και ανενδοίαστη εξαπάτηση του αγροτικού κόσμου, πίσω από τις προεκλογικές κορώνες του ίδιου του κ Σαμαρά περί δημόσιου πυλώνα που πρέπει να αποτελέσει η Αγροτική Τράπεζα.

Επισημαίνουμε ότι η σκόπιμα γενικόλογη αναφορά στο κείμενο προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ, περί επανακεφαλαιοποίησης και εξυγίανσής της ΑΤΕ και διαφύλαξης του χαρτοφυλακίου υποθηκών αγροτικής γης, είναι ο προπομπός στο προωθούμενο έγκλημα κατά του αγροτικού κόσμου αλλά και κατά της οικονομικής και κοινωνικής επιβίωσης ολόκληρων περιοχών.

Θα μας βρουν απέναντι. Μαζί με τους αγρότες, τους εργαζόμενους στην ΑΤΕ και στις επιχειρήσεις, τους κατοίκους των περιοχών, θα δώσουμε αταλάντευτα τη μάχη για να ακυρωθούν τα σχέδια των μνημονιακών εταίρων και να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας για την προοδευτική έξοδο από την κρίση, με τη ριζοσπαστική ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας και την ανόρθωση της υπαίθρου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ