Στη Λάρνακα, στη πόλη του Ζήνωνα, η "Κωστηλάτα"


Για τις πολλές και πλούσιες εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι ο Δήμος Λάρνακας της Κύπρου, "έβαλε υποψηφιότητα" ο Πολιτιστικός Σύλλογος "ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ". 

Φυσικά ήταν αδύνατον να πάρουν μέρος στις φετινές εκδηλώσεις γιατί οι πολιτιστικές υπηρεσίες της πόλης του Ζήνωνα τις προγραμματίζουν από πολύ καιρό πριν. (Δείτε φώτο από Λάρνακα)


Πάντως χθες ο Πρόεδρος του Συλλόγου "Κωστηλάτα" Θεοδωριάνων Άρτας, κ. Γιάννης Παπαγιάννης, επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο της Λάρνακας κ. Πέτρο Χριστοδούλου, με τον οποίο είχαν μια εγκάρδια συνομιλία. Ύστερα από αυτή την συζήτηση η "Κωστηλάτα", φαίνεται να βάζει πλώρη για την Κύπρο, όπου είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει για άλλη μια φορά, μεταφέροντας στο νησί της Αφροδίτης τα Ηπειρώτικα ακούσματα, αλλά και τους γνήσιους Ηπειρώτικους χορούς.


Παράλληλα το χορευτικό του, εκεί στο παραλιακό μέτωπο των "Φοινικούδων", επίσης είναι σίγουρο ότι θα ξεσηκώσει τους θεατές. Θα τους ξεσηκώσει γιατί οι χοροί του συγκροτήματος έχουν χάρη και ομορφιά. Είναι χοροί ιδιόρρυθμοι, σεμνοί, μεγαλόπρεποι, αρχοντικοί, ανάλαφροι. 

Τα τραγούδια προέρχονται από τις διάφορες φάσεις της κοινωνικής ζωής του ανθρώπου, όπως της ξενιτιάς, του γάμου, της χαράς, του έργου, της κλεφτουριάς, ιστορικά και λιανοτράγουδα. Σ' αυτούς τους κακοτράχηλους τόπους της Ηπείρου, σ' αυτούς τους αιχμηρούς βράχους της Ελληνικής γης, έζησαν, τραγούδησαν, χόρεψαν, αγάπησαν με πάθος και θάφτηκαν πολλές γενιές.  

Θυμίζουμε ότι ο σύλλογος διαθέτει στη συλλογή του 120 παραδοσιακές φορεσιές από όλη την Ελλάδα και της περιοχής των Τζουμέρκων. Είναι μέλος του Ελληνικού τμήματος του C.I.O.F.F. (CONSEIL INTERNATIONAL DES ORGANISATIONS DE FESTIVALS DE FOLKLORE), διεθνές συμβούλιο των οργανωτών φολκλορικών φεστιβάλ και παραδοσιακών τεχνών από το 1990.

Δείτε φώτο από Λάρνακα:






Σημ "ΑΕΤΟΥ": Οι φώτο είναι προστατευόμενες

Σχόλια

  1. ....Το σίγουρο είναι -αν θα πάνε- ότι ο Παπαγιάννης θα τους πάει εκτός των άλλων και βλαχοτύρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ