Σε πρόγραμμα νέων τεχνολογιών με Ιταλία


Τη  συμμετοχή του Δήμου Αρταίων ως εταίρου στην υποβολή πρότασης με τίτλο «JOURNEYS BETWEEN TWO EARTHS» στο πλαίσιο της 3ης Πρόσκλησης του Διασυνοριακού Προγράμματος «Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2007 – 2013» συνολικού προϋπολογισμού 1.450.00,00€ αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας που συνεδρίασε την Τετάρτη 20 Ιουνίου.
 

Το θέμα συζητήθηκε ως έκτακτο. Όπως ανέφερε στην εισήγηση ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης, η πρόταση εστιάζει την προσοχή της στη χρήση των νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της γνώσης σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικά και πολιτιστικά περιοχή του Salento και της Ελλάδας και ενεργεί ως εξής:
 

Η Ιταλική πλευρά: εστιάζει περισσότερο στην πρόσβαση ορισμένων κατηγοριών των ατόμων με αναπηρία, και στη συνέχεια στην ανάπτυξη εικονικών χώρων περιήγησης, αξιοποιώντας ορθές πρακτικές που ακολουθούνται εν τω μεταξύ στην ελληνική πλευρά του ίδιου έργου.
 

Η Ελληνική πλευρά: η προσοχή θα επικεντρωθεί περισσότερο στη δημιουργία εικονικής περιήγησης, και έτσι στη γνώση και την προώθηση μέσω της χρήσης των ΤΠΕ, που θα ξεκινήσει στο διαδίκτυο, και στη συνέχεια να εφαρμόσει τις καλές πρακτικές σε θέματα Προσβασιμότητας που θα εφαρμοστούν στην Ιταλική πλευρά.
 

Στο Εταιρικό σχήμα θα συμμετέχουν ο Δήμος Αρταίων από Ελληνικής πλευράς, με Επικεφαλής τον Δήμο Poggiardo, από Ιταλικής πλευράς.
Η πρόταση, σε περίπτωση που εγκριθεί, θα είναι 100% χρηματοδοτούμενη από το Πρόγραμμα, χωρίς καμία επιβάρυνση για το Δήμο, o οποίος θα έχει προϋπολογισμό 300.000,00€.
 

Την ένστασή του ως προς το έκτακτο του θέματος διατύπωσε ο κ. Νικολάου λέγοντας «ενίσταμαι ως προς το έκτακτο και όχι ως προς την ουσία της πρότασης».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης