«Πράσινη» ανάπλαση στις Παλαιές Φυλακές Τρικάλων


Σε διαδικασία υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο για την πόλη των Τρικάλων με την μεγάλη αστική ανάπλαση στην περιοχή των Παλαιών Φυλακών.


Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής του έργου «Περιβαλλοντική παρέμβαση στην ευρύτερη περιοχή Παλαιών Φυλακών Τρικάλων - Σύνδεση με ποταμό Ληθαίο», προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τo thessalianews.gr, ο κ. Αγοραστός ανέφερε: «Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μία από τις κεντρικές μας προτεραιότητες. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει περιβαλλοντικά μια έκταση 30 στρεμμάτων. Μέσω των χώρων πρασίνου και των πλακοστρώσεων πρόκειται να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο και αναβαθμισμένο αστικό τοπίο, φιλικό για τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής. Η περιβαλλοντική παρέμβαση αυτή σχεδιάζεται και υλοποιείται μέσα από συνέργεια και συνεργασία όλων των βαθμών της αυτοδιοίκησης. Η Αιρετή Περιφερειακή Αρχή βρίσκεται σε συνεχή επαφή για μια κοινή λήψη δράσεων με τους ΟΤΑ, η οποία με έργα όπως αυτό, θα συμβάλλουν στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, τόσο σε τοπικό όσο και ευρύτερο επίπεδο».

Το έργο αφορά στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής των Τρικάλων που περικλείεται από τις οδούς Μαρκίνα Κλαύδιου, Καρδίτσης και ποταμού Ληθαίου, δηλαδή στον περιβάλλοντα χώρου των υπαρχόντων κτισμάτων, του Οθωμανικού Τεμένους Οσμάν-Σαχ, της Εκκλησίας Αγ. Κωνσταντίνου, των κτιρίων των πρώην Φυλακών Τρικάλων και στην ενοποίησή του με τον παραποτάμιο περιβάλλοντα χώρο του Ληθαίου Ποταμού, συνολικής έκτασης, χωρίς την κάλυψη των κτιρίων, περίπου 30 στρεμμάτων.

Στην περιοχή της εν λόγω παρέμβασης, θα δημιουργηθούν μεγάλοι χώροι πρασίνου με υψηλές και χαμηλές φυτεύσεις, θα δημιουργηθούν πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομοι, δίνοντας προσβασιμότητα σε πεζούς και ποδηλάτες συνδέοντας έτσι αυτόν τον πνεύμονα πρασίνου με το πυκνοδομημένο κέντρο της πόλης. 

Θα κατασκευασθεί πεζόδρομος πλάτους 4,00 μ, στην επάνω στάθμη του ποταμού και ποδηλατόδρομοι-πεζόδρομοι πλάτους 2,30μ-3,00μ, εγκιβωτισμένοι, με επίστρωση πατημένου χώματος με προσμίξεις χαλαζία, που διατρέχουν το ήπιο πρανές, φύτευση υψηλή και χαμηλή καθώς και επιφάνειες χλοοτάπητα.

http://www.iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ