Πύργος: 9χρονα στις πιάτσες αγοραίου έρωτα για 5 ευρώ!


Δεκάδες ανήλικα παιδιά, ηλικίας από 9 έως και 15 ετών, αγόρια και κορίτσια, εκδίδονται καθημερινά στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα στην πόλη του Πύργου, έναντι του ποσού των 5 ευρώ!


Την ανατριχιαστική αποκάλυψη, που αποτελεί γροθιά στο στομάχι, έκανε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος της πόλης Μάκης Παρασκευόπουλος, ο οποίος παρουσίασε στοιχεία που σοκάρουν.

Οπως ανέφερε τόσο στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου όσο και σε δηλώσεις του στην «Espresso»: «Εθεσα ένα ζήτημα που όλη η πόλη γνωρίζει. Ναι, είναι αλήθεια. Ανήλικα παιδιά κάθε ηλικίας εδώ και περίπου ένα χρόνο εκδίδονται έναντι του ποσού των 5 και των 10 ευρώ, κυρίως σε υπερήλικα άτομα. Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς εκτός από θέμα ηθικής τίθεται και θέμα ασφάλειας».

Ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε ακόμη: «Τα φαινόμενα μαστροπείας στους δρόμους της πόλης έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως σε σκηνίτες Αθίγγανους, οι οποίοι έρχονται για λίγους μήνες στην πόλη και στήνουν τις σκηνές τους, τις παράγκες τους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν διστάζουν να εκδίδουν τα παιδιά τους για λίγα ευρώ».

Και πρόσθεσε: «Είτε μέρα είτε νύχτα, αυτοί οι άνθρωποι αναζητούν “πελάτες”, κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας, χωρίς να αποκλείονται και οι νεότεροι. Τόσο τον χειμώνα όσο και τώρα το καλοκαίρι, μικρές ομάδες από ανήλικους και ενήλικες Ρομά, που πολλές φορές συνοδεύονται και από ένα αγόρι της φυλής, κινούνται στην οδό Πατρών από τη διασταύρωση Φιλοθέης έως και κεντρικά σημεία της πόλης, πίσω από τον σταθμό του ΟΣΕ και σε άλλα απόμερα σημεία».

Οι βασικοί πελάτες των παιδιών φέρεται να είναι κυρίως ηλικιωμένα άτομα, τα οποία, είτε με τα αυτοκίνητά τους είτε ακόμη και πεζή, φτάνουν στις πιάτσες  και ξεκινούν το παζάρεμα προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά με ένα παιδί.

«Η διαστροφή ξεπερνά κάθε όριο. Οι κάτοικοι καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι, ακόμη και στο κέντρο της πόλης, με αυτή την κατάσταση και αηδιασμένοι, ενοχλημένοι, απλώς γυρνούν από την άλλη πλευρά. Δεν μπορούν άλλωστε να κάνουν κάτι» σημείωσε ο κ. Παρασκευόπουλος και συνέχισε:


«Οι άνθρωποι αυτοί εκδίδουν τις κόρες, τα παιδιά τους, με πελάτες Πυργιώτες… Να είστε σίγουροι ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν συντονισμένες δράσεις στην αντιμετώπιση όλων αυτών των φαινομένων. Ηδη έχουμε ενημερώσει αστυνομία και εισαγγελέα, και θα ξεκινήσουν άμεσα επιχειρήσεις προκειμένου να παταχθεί αυτό το φαινόμενο».

Espressonews.gr http://www.madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ