Το Αθαμάνιο οριστικά στο ενεργειακό πρόγραμμα του ΚΑΠΕ


Πρόκειται για ένα ορεινό χωριό, που πληροί τις προϋποθέσεις του προγράμματος. Η πρόταση διαμορφώνεται σε συνεργασία με την «Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε.». 

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στο πρόγραμμα «Πράσινες Αγροτικές και Νησιώτικες ‘Κοινότητες’ – Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης».


 Όπως ενημέρωσε το Σώμα η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, κ. Τατιάνα Καλογιάννη, η Περιφέρεια επιδιώκει  τη συμμετοχή  στο πρόγραμμα μέσω της Τοπικής Κοινότητας Αθαμανίου του Δήμου Κ. Τζουμέρκων. Η πρόταση διαμορφώνεται σε συνεργασία με την «Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε.».

Η κ. Καλογιάννη, εξηγώντας τη συγκεκριμένη επιλογή,  υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα ορεινό χωριό, που πληροί τις προϋποθέσεις του προγράμματος. «Οι παρεμβάσεις που προτείνουμε – πρόσθεσε η Αντιπεριφερειάρχης - αφορούν: ιδιωτικά κτίρια, δημοτικά κτίρια και ενεργειακές αναβαθμίσεις με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, βιοκλιματικές αναπλάσεις τόσο στα σχολεία Αθαμανίου και της εθνικής οδού που διέρχεται από το Αθαμάνιο, προτάσεις διαχείρισης υδατικών πόρων, κατασκευή μονάδας συμπήκτων πέλλετ, κ.α.. Είναι μια σύνθετη πρόταση με πάρα πολλούς κωδικούς».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της η κ. Τ. Καλογιάννη, υπογράμμισε ότι στον τομέα Ενέργειας έχει ενταχθεί στην Π.Ε. το Διοικητήριο της Περιφέρειας προκειμένου να μετατραπεί σε Ενεργειακό κτίριο. «Έτσι – συνέχισε – προχωράμε στη δεύτερη περιφερειακή ενότητα, την Π.Ε. Άρτας. Θα προχωρήσουμε για την ισόρροπη ανάπτυξη και στον τομέα αυτό εφαρμόζοντας και άλλες ενεργειακές παρεμβάσεις στις Π.Ε. Πρέβεζας και Θεσπρωτίας».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης συνεχάρη όλους όσοι εργάζονται για τη διαμόρφωση της πρότασης συμμετοχής στο πρόγραμμα. «Θεωρώ ότι η «Ήπειρος Α.Ε.» μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου έκαναν μια πρόταση που είναι ανταγωνίσιμη, με άλλες προτάσεις. Είναι μια άρτια πρόταση», σημείωσε. 

Σχόλια

  1. Κα ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΛΕΓΟΜΑΙ ΕΛΕΝΗ Γ. ΓΙΑΚΟΥΒΑΚΗ ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΝ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΘΑΜΑΝΙΟ ΑΡΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης