Ανησυχεί η Ουάσινγκτον για την κρίση στην Ελλάδα


Θέλουν τις μεταρρυθμίσεις αλλά και "πακέτο" για την ανάπτυξη

 Ενεργότερο ρόλο στην ευρωπαϊκή κρίση φαίνεται πως επιθυμούν οι ΗΠΑ, καθώς η αμερικανίδα υφυπουργός  Οικονομικών Λάελ Μπρέιναρντ επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του στην Αθήνα, τον υπηρεσιακό Οικονομικών καθ. Γιώργο Ζανιά για να συζητησουν την πορεία της ελληνικής Οικονομίας.


Αν και μετά τη συνάντηση δεν ακολούθησαν επίσημες ανακοινώσεις, στο τραπέζι της συζητήσεως ετέθη η κατάσταση που διαμορφώνεται στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία. Η αμερικανίδα υφυπουργός έχει επανειλημμένως εκφράσει τις ανησυχίες της για την έκβαση της ελληνικής κρίσεως, επειδή επηρεάζει έντονα και την αμερικανική οικονομία.


Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, καθώς στην Ουάσιγκτον προετοιμάζονται ήδη για εκλογές στα τέλη του έτους, ο πρόεδρος Ομπάμα θα ήθελε να προλάβει καταστάσεις.


Εκτός από τις ανησυχίες της η κ. Μπράιντνερ εξέφρασε τη διάθεση για ενεργότερη στήριξη εκ μέρους των ΗΠΑ σε θέματα Ανάπτυξης και επενδύσεων, ενώ συζητήθηκε και ο ρόλος που θα διαδραματίσει στο εξής το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο οποίο οι ΗΠΑ έχουν καθοριστικό ρόλο.


Προ τριμήνου πάντως η Αμερικανίδα υφυπουργός Οικονομικών και αρμόδια για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις της χώρας της, Λάελ Μπρέιναρντ, προειδοποιούσε  μιλώντας στην επιτροπή τραπεζικών υποθέσεων της Γερουσίας, πως το αμερικανικό οικονομικό σύστημα θα αντιμετωπίσει -και αντιμετωπίζει ήδη- «έμπρακτες αρνητικές επιπτώσεις» από την επιδεινούμενη κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.


Η Ουάσινγκτον ζητά να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις και μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας, υπογραμμίζοντας όμως την ανάγκη να υπάρξει ένα μεγάλο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ανάπτυξης η οποία περιλαμβάνεται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.


 Κωστής Πλάντζος
 http://www.protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ