Ισοπεδώθηκε το ιταλικό χωριό Καβέτσο


Τουλάχιστον δέκα νεκροί από το σεισμό, άγνωστος ο αριθμός των τραυματιών

Ολοσχερής είναι η καταστροφή του ιταλικού χωριού Καβέτσο, το οποίο ισοπεδώθηκε από το σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, από τον οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι και άγνωστος αριθμός τραυματίστηκε. (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ)



«Το χωριό μας έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς. Είμαστε 6.700 κάτοικοι και σχεδόν όλα τα σπίτια έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές. Το κράτος πρέπει να κάνει άμεσα αισθητή την παρουσία του και να στηθεί καταυλισμός. Το χωριό μας πρέπει να ξαναχτισθεί, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την αποφασιστική βοήθεια του δημοσίου», δήλωσε ο δήμαρχος του Καβέτσο Στέφανο Ντραγκέτι.


Σύμφωνα με τον δήμαρχο «όλοι οι κάτοικοι της Εμίλια Ρομάνια, μετά το σεισμό της 20ης Μαΐου, είχαν βάλει τα δυνατά τους για να ξαναρχίσουν να ανοίγουν βιομηχανίες και βιοτεχνίες. Τώρα, όμως, με το νέο αυτό πλήγμα, ο παραγωγικός ιστός της περιοχής, κινδυνεύει να πληγεί ανεπανόρθωτα».


Όλοι οι δήμαρχοι της περιοχής Εμίλια Ρομάνια περιμένουν τώρα νέα ενίσχυση από την κυβέρνηση της Ρώμης, η οποία έως τώρα, διαμέσου της Πολιτικής Προστασίας, έχει διαθέσει εκατό εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση των ζημιών του πρώτου χτυπήματος του Εγκέλαδου στις 20 Μαΐου.


Υπενθυμίζεται ότι βάσει νέου νόμου, που μόλις εγκρίθηκε, οι ζημιές των φυσικών καταστροφών δε θα βαραίνουν στο εξής τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά θα πρέπει να καλύπτονται από ιδιωτικές ασφάλειες.

Κτήρια υπέστησαν ζημιές ενώ πολλοί κάτοικοι εξακολουθούν να μένουν σε σκηνές κυρίως στην Εμίλια Ρομάνια, που υπέστη τις σοβαρότερες ζημιές από τα Ρίχτερ.
























http://www.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης