6 Ιουνίου οι τελικές αποφάσεις για τις έδρες των ταξί


Εκτενής συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου για τον καθορισμό των εδρών – διοικητικών μονάδων ταξί στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα.  


Η συζήτηση διακόπηκε και θα συνεχιστεί την 6η Ιουνίου, κατά την οποία θα συνεδριάσει εκ νέου το Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Την εισήγηση έκανε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  Μεταφορών – Επικοινωνιών κ. Γιάννης Καραμπίνας, που ανέφερε ότι, «ξεκινώντας τη διαβούλευση με τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα θέσαμε κανόνες και στόχους εκ των προτέρων, για να γνωρίζουμε τι έχουμε, τι θέλουμε και τι μπορούμε να επιτύχουμε». 

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι  στόχοι της Περιφέρειας, είναι να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες των ταξί προς το επιβατικό κοινό, η ταχεία εξυπηρέτηση και μείωση του κόστους χρήσης ταξί μέσω του επαναπροσδιορισμού εδρών και περιμετρικής ζώνης, η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση μεγάλων αστικών κέντρων,  ο περιορισμός των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η σύνδεση των αστικών ιστών με νοσοκομεία, πανεπιστήμια, λιμάνια, τουριστικούς προορισμούς, μεγάλους οδικούς άξονες και κόμβους και τα σύνορα της χώρας, ως και  η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ο Αντιπεριφερειάρχης, υπογράμμισε ακόμα ότι έχουν ζητηθεί και οι προτάσεις των δήμων.

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  υπογράμμισε ότι είναι κατανοητή η αγωνία που υπάρχει σε όλους. «Θα δούμε – ανέφερε ανάμεσα στα άλλα-  το ευρύτερο συμφέρον και θα αποφασίσουμε. Πρέπει με ζύμωση να βρούμε τη χρυσή τομή. 

Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την 6η Ιουνίου – που θα επαναληφθεί η συνεδρίαση – συνεχίστε τις διαβουλεύσεις. Η πρόταση που έγινε από τον Αντιπεριφερειάρχη έχει πολλά θετικά στοιχεία. Υπάρχει πλέον η μαγιά και εμείς περιμένουμε σοβαρές προτάσεις. Περιμένουμε και τις απαντήσεις από τους Δήμους. Το θέμα είναι να δημιουργήσουμε βιώσιμες καταστάσεις και δεν  θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης