Μείωση ενοικίων κατά 20% στα Δημοτικά Καταστήματα


Τη μείωση των ενοικίων των δημοτικών καταστημάτων κατά 20% για ένα έτος στο μέχρι σήμερα καταβαλλόμενο μηνιαίο ενοίκιο σε όσους μισθωτές πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις του Ν. 4071/2012 αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας κατά την συνεδρίασή του την 28η Μαΐου 2012. 


Εισηγητής του θέματος στο Δ.Σ. ήταν ο Αντιδήμαρχος κύριος Φίλιππος Παππάς ο οποίος ανέφερε ότι η οικονομική δυσχέρεια που υπάρχει αλλά και τα αιτήματα των ενοικιαστών οδήγησαν στην απόφαση αυτή, η οποία κρίθηκε απαραίτητη ώστε να ανακουφιστούν οικονομικά κάποιοι δημότες. 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο, συνεκτιμώντας τις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες, προχώρησε στη μείωση των μισθώσεων προκειμένου να συμβάλλει στη συνέχιση της λειτουργίας των μισθωμένων δημοτικών καταστημάτων. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε μέσα σ’ αυτή την κρίση που βιώνει η τοπική αγορά για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας» ανέφερε ο κ. Παππάς.

Κατά την εισήγηση του θέματος στο Δ.Σ. ο Αντιδήμαρχος κύριος Παππάς ανέφερε: «Έχοντας υπόψη την παράγραφο 4 του άρθρου 9 του Ν. 4071/2012, βάσει της οποίας  επιτρέπεται η μείωση του ύψους των μισθωμάτων των ακινήτων, που εκμισθώνουν οι Δήμοι με συμβάσεις που έχουν συναφθεί έως την 1η-6-2010, οι δήμοι με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μπορούν να προβούν στη συγκεκριμένη ενέργεια κατόπιν σχετικής αιτήσεως του μισθωτή, στην οποία θα προβάλλονται ειδικοί και ορισμένοι λόγοι και εφόσον το μίσθωμα δεν είναι ήδη αρκετά χαμηλό σύμφωνα με τις τιμές της αγοράς.
 

Το ποσοστό της μείωσης καθορίζεται βάσει αντικειμενικών στοιχείων και των οικονομικών συνθηκών της αγοράς, σε καμία δε περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% του μισθώματος, που καταβάλλεται τη στιγμή της μείωσης. 

Προς τούτο απαιτούνται σωρευτικά: α) σύμβαση μίσθωσης, η οποία έχει συναφθεί έως την 1η-6-2010, β) η υποβολή σχετικής αίτησης του μισθωτή, στην οποία προβάλλονται ειδικοί και ορισμένοι λόγοι για τη μείωση, γ) η έκδοση ειδικά αιτιολογημένης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του, και δ) το μίσθωμα που καταβάλλεται να μην είναι ήδη χαμηλό, συγκρινόμενο με τις τιμές της αγοράς. 

Επισημαίνεται ότι η διάρκεια της μείωσης δεν μπορεί να υπερβεί το ένα έτος, ενώ παρέχεται η δυνατότητα ετήσιας ανανέωσής της, με όμοια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά περίπτωση, εφ’ όσον συνεκτιμηθούν οι επικρατούσες οικονομικές συνθήκες».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης