"Let's do it" στο Δήμο Αρταίων με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών


Εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 29 Απριλίου στο λόφο Περάνθης στα πλαίσια της συμμετοχής του Δήμου Αρταίων στην πανελλαδική οικολογική καμπάνια «Let’ s do it Greece 2012»... 


η οποία ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία με την ονομασία "Let's do it" και στην οποία συμμετείχε για πρώτη φορά η χώρα μας. 

Στη δράση η οποία είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια, συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του 3ου Λυκείου Άρτας, οι Εθελοντές Ποδηλάτες της Άρτας, εργαζόμενοι του Δήμου και άλλοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης και ο Αντιδήμαρχος Φώτης Γεωργίου. 

Οι εθελοντές, στους οποίους δόθηκαν τα απαραίτητα σύνεργα (σακούλες, γάντια και εργαλεία) από το συνεργείο Καθαριότητας του Δήμου, συγκέντρωσαν μεγάλο όγκο σκουπιδιών, κάθε λογής, στα οποία περιλαμβάνονταν  και ογκώδη αντικείμενα τα οποία ασυνείδητοι είχαν εναποθέσει στη δασική περιοχή.
 

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή των εθελοντών και ιδιαίτερα των μαθητών στην εκστρατεία καθαρισμού. Ο κ. Παπαλέξης ζήτησε την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών μέσα από την ενίσχυση της συμμετοχής και σε τέτοιες εθελοντικές πρωτοβουλίες  ενώ κάλεσε τους δημότες να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Καθαριότητας για τη συλλογή των ογκωδών αντικειμένων με στόχο ένα καθαρό περιβάλλον. 

Ο κ. Γεωργίου από την πλευρά του εξέφρασε τη χαρά του για την ενεργή ανταπόκριση των πολιτών και κυρίως των μαθητών στην εθελοντική δράση τονίζοντας ότι αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. 

"Είμαστε λίγοι για να καθαρίσουμε το δάσος αλλά πολλοί για να κάνουμε μια αρχή" ανέφερε χαρακτηριστικά. Να σημειωθεί ότι τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν ήταν αρκετά για να γεμίσουν δύο απορριμματοφόρα του Δήμου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ