Τιμοσένκο: Ανατριχιαστικές φωτογραφίες μέσα από το κελί


Η πρώην σιδηρά κυρία της Ουκρανίας δείχνει για πρώτη φορά τα σημάδια από την κακοποίηση που υποστηρίζει ότι έχει υποστεί στη φυλακή όπου κρατείται από τον Αύγουστο του 2011 κατηγορούμενη για κατάχρηση εξουσίας.


Η 51χρονη πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο πραγματοποιεί απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις γροθιές στην κοιλιά που λέει ότι υπέστη από δεσμοφύλακες, καταγγελία που οι αρχές των φυλακών στο Χαρκίβ αρνήθηκαν κατηγορηματικά.



Για να αποδείξει ότι λέει την αλήθεια η Τιμοσένκο –η οποία εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1996 με το ποσοστό ρεκόρ 92,3% των ψήφων- ζήτησε από την Νίνα Καρπακόβα (δικηγόρος και πολιτικός) να την φωτογραφήσει στο κρεβάτι της φυλακής της.

Το σώμα της έχει πράγματι σημάδια ενώ το ανατριχιαστικό είναι πως η εικόνα της ελάχιστα θυμίζει πια την λαμπερή, ισχυρή, γυναίκα της ουκρανικής πολιτικής σκηνής του 2005 (στις 28 Ιουλίου του 2005 ψηφίστηκε από το περιοδικό Forbes ως η τρίτη ισχυρότερη γυναίκα στον πλανήτη, μετά την Κοντολίζα Ράις και τη Γου Γι)...



 Η πρώην πρωθυπουργός, η οποία εκτίει 7ετή ποινή φυλάκισης ζητά να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις επειδή αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας αλλά δεν θέλει να εξεταστεί από τους γιατρούς της φυλακής διότι φοβάται πως θα της κάνουν κακό.




«Πλησίασαν στο κρεβάτι μου, έριξαν πάνω μου ένα σεντόνι και άρχισαν να με τραβούν. Πονώντας και απελπισμένη, άρχισα να αμύνομαι όπως μπορούσα και δέχθηκα μια δυνατή γροθιά στην κοιλιά», ανέφερε χαρακτηριστικά την Τετάρτη σε δήλωση που διάβασε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της.

 

http://www.iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης