ΑΡΤΑ: Μέριμνα για τον ιστορικό πλάτανο


-Ο υπεραιωνόβιος πλάτανος, δίπλα από την γέφυρα, αποτελεί διατηρητέο μνημείο της φύσης και ιστορικό τοπόσημο για την περιοχή

Ξεκινάει την Τετάρτη από το Δήμο Αρταίων με την έγκριση της Αρχαιολογίας και με τη συνδρομή των γεωπόνων του Δήμου η διαδικασία απεντόμωσης του εσωτερικού μέρους του κορμού του ιστορικού πλάτανου που βρίσκεται δίπλα στο γεφύρι της Άρτας. 


Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γρηγόρης Βλάρας ήδη με τη συνδρομή των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πρασίνου έγινε η αποκόλληση των σαθρών μερών του εσωτερικού του πλατάνου τα οποία εγκυμονούσαν κινδύνους για τα μικρά παιδιά που παίζουν στο σημείο. 

Η παρέμβαση θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με την απεντόμωση η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου να προστατευτεί ο υπεραιωνόβιος πλάτανος, ο οποίος αποτελεί διατηρητέο μνημείο της φύσης και ιστορικό τοπόσημο για την περιοχή, όντας συνδεδεμένος με πολλούς θρύλους από την εποχή της τουρκοκρατίας. Η διαδικασία θα γίνει πρωινές ώρες με ειδικά υλικά. 

Θα επαναληφθούν τέσσερις ψεκασμοί και η παρέμβαση θα ολοκληρωθεί με πετρελαίωση και επικέρωση. Παράλληλα θα γίνει η αντιστήριξη ενός κλαδιού το οποίο είναι επικίνδυνο προς αποκόλληση με τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης