Τρικυμία στο Συνασπισμό λόγω Καμμένου!


Αντιδράσεις από τη δήλωση Τσίπρα

Φίλια πυρά που θυμίζουν καταστάσεις εσωτερικού "διχασμού" προκάλεσε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι μετεκλογικά δεν θα δίσταζε να συνεργαστεί ακόμη και με τον Πάνο Καμμένο!


"Εάν εμείς, ως αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δεν θα τον πετάξουμε . Δεν θα του πούμε δεν τις θέλουμε. Συνεχίστε με το Μνημόνιο όλοι οι υπόλοιποι", ήταν η δήλωση του προέδρου του Συνασπισμού στην ιστοσελίδα tvxs.

Στο εσωτερικό του Συνασπισμού οι αντιδράσεις είναι σφοδρές στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Το χορό των αντδράσεων άνοιξε ο βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ένας από τους παραδοσιακούς υποστηρικτές του κ. Τσίπρα ο οποίος αποστασιοποιείται και επικρίνει τον πρόεδρο του κόμματος με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα περί του ενδεχομένου σύμπραξης με τον κ. Καμμένο.

"Η διαδρομή και οι θέσεις του Πάνου Καμμένου τον τοποθετούν δεξιότερα της ΝΔ", 'έγραψε ο κ. Παπαδημούλης πριν λίγο στο twitter και συνέχισε ξεκαθαρίζοντας ότι "δεν υπάρχει καμία δυνατότητα κυβερνητικής σύμπραξης με τον Πάνο Καμμένο. Ανήκει στη πολυκατοικία της δεξιάς".

Κλιμακώνοντας την κριτική του στον κ. Τσίπρα, ο κ. Παπαδημούλης αποφάνθηκε ότι "μια αριστερή-αντιμνημονιακή κυβέρνηση που θα εξαρτάται από την ψήφο του Πάνου Καμμένου είναι αδύνατο να σταθεί".

Πριν λίγη ώρα ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ξεκαθάρισε πως δεν θα αρνηθεί την ψήφο κανενός σε μιά κυβέρνηση όμως της Αριστεράς λέγοντας χαρακτηριστικά:


«Οι ιδεολογικές μας διαφορές δεν βοηθούν να έχουμε προγραμματική σύγκληση. Είπα το αυτονόητο, όταν ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας δώσει διερευνητική εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ, θα απευθυνθούμε στα κόμματα της Αριστεράς για το σχηματισμό κυβέρνησης και ακόμα κι αν δεν συγκεντρώνουμε τη δεδηλωμένη, θα ασκήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα να απευθυνθούμε στη Βουλή για να λάβουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Και εκεί δεν θα αρνηθούμε την ψήφο κανενός, την ψήφο όμως σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.


Συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την αναφορά του κ. Τσίπρα και επιχειρηματολογούν ότι ο πρόεδρος του κόμματος αναφερόταν στην θεωρητική πιθανότητα να χρειαστεί το κόμμα "ψήφο ανοχής" από τον κ. Καμμένο.

Τσίπρας: Δεν υπάρχει δυνατότητα σύγκλισης με δυνάμεις που έχουμε διαμετρικά αντίθετες απόψεις
 
"Όσο πλησιάζει η κρίση του λαού, τόσο τα παπαγαλάκια της διαπλοκής και τα κόμματα του μνημονίου θα ξεδιπλώνουν τον πανικό τους. Γιατί οι μέρες της εξουσίας τους είναι πια μετρημένες.
Φοβούνται τη μεγάλη ανατροπή και τη μαζική στήριξη του λαού μας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ", δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού το πρωί της Παρασκευής από την Αλεξανδρούπολη όπου περιοδεύει .
 
Παρεμβαίνοντας στο θέμα που έχει προκύψει έπειτα από τη δήλωσή του ότι δεν είναι απίθανο ο ΣΥΡΙΖΑ, αν λάβει διερευνητική εντολή, να αποδεχθεί ψήφο ανοχής από τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου ο κ. Τσίπρας τόνισε: "Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε, προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά για προγραμματική σύγκλιση και κυβέρνηση συνεργασίας των δυνάμεων της αριστεράς που θα ανατρέψει το μνημόνιο.
Δεν υπάρχει δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά με δυνάμεις που έχουμε διαμετρικά αντίθετες απόψεις".
 
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού εξήγησε μάλιστα ότι "μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα απευθυνθεί στις δυνάμεις της αριστεράς και ακόμα και αν δεν συγκεντρώνουμε τη δεδηλωμένη, θα αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που μας δίνει το Σύνταγμα και θα διεκδικήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, προκειμένου η κυβέρνηση της αριστεράς να λάβει την πλειοψηφία της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου, για να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και να ακυρώσει το μνημόνιο της καταστροφής", αφήνοντας να αιωρείται η εντύπωση ότι δεν αποκλείεται να αναζητήσει ψήφο "ανοχής" και από άλλους πολιτικούς χώρους.
 
http://www.protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ