Ασημένια Ιουλιέτα στη Ρωσία ‎- Συγχαρητήρια της ΠΕ Ηπείρου


Το ασημένιο μετάλλιο της κατηγορίας των -57 κιλών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τζούντο που φιλοξενείται στο Τσελιαμπίνσκ της Ρωσίας, κατέκτησε η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα και προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

 

Η Γιαννιώτισα τζουντόκα με απολογισμό τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες, βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητριών, στην κορυφαία μετά το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010 (Τόκιο), στιγμή στην καριέρα της.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην Ιουλιέττα Μπουκουβάλα για την κατάκτηση του Αργυρού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο και την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Παιδείας - Πολιτισμού – Αθλητισμού κ. Παντελής Κολόκας. «Η Ιουλιέττα Μπουκουβάλα, μαζί με τους αθλητές της Κωπηλασίας θα είναι άξιοι εκπρόσωποι της Ηπείρου στο Λονδίνο», υπογράμμισε σε δήλωσή του, εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη ηθική στήριξη της Περιφέρειας στις προσπάθειες τους.
 

Η Μπουκουβάλα, που ήταν 5η τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τιφλίδας (2009), της Λισαβόνας (2008), του Ρότερνταμ (2005) και του Βουκουρεστίου (2004) στον τελικό ηττήθηκε από την τέσσερις φορές «χρυσή» πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τέλμα Μοντέιρο από την Πορτογαλία.

Η Μπουκουβάλα μετά τις νίκες επί των Εκατερίνα Βαλκόβα (Ρωσία), Βιόλα Βέχτερ (Γερμανία) και Οτόμ Παβιά (Γαλλία) όλες με Ippon σε διάστημα μικρότερο των 6.5 λεπτών, προκρίθηκε στα ημιτελικά.
 

Εκεί χρειάστηκε να «σπάσει» μια αρνητική παράδοση που κρατούσε από το 2006 με αντίπαλο την Σάρα Κλαρκ.
Η Βρετανίδα μετρούσε τέσσερις νίκες στις μεταξύ τους μονομαχίες, δύο εξ αυτών στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2009 (ημιτελικά) και του 2008 (προημιτελικά).
Όμως η Ελληνίδα τζουντόκα δεν άφησε να πάει χαμένη κι αυτή η ευκαιρία.
Αν και χρεώθηκε δύο παρατηρήσεις, δίνοντας το δικαίωμα στην αντίπαλό της για τρία Yuko, κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη με Waza-ari που ισοδυναμούσε και με πρόκριση στον τελικό.
Όμως απέναντι στην Μοντέιρο, με την οποία επίσης είχε αρνητική παράδοση (δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες), δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά.
Έχασε με Ippon και έμεινε στην δεύτερη θέση, στη δεύτερη κορυφαία στιγμή στην πολυετή καριέρα της.` «Στο πρώτο ματς με την Ρωσίδα ήμουν σίγουρη ότι λόγω έδρας θα είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας.
Όμως με την σωστή καθοδήγηση του προπονητή μου, ξεπέρασα το εμπόδιο πιο εύκολα απ` ότι περίμενα.
Στο δεύτερο ματς με την Γερμανίδα, είχα μπει σαφώς καλύτερα στο κλίμα των αγώνων και αυτό το εκμεταλλεύτηκα ακόμη περισσότερο στον τρίτο αγώνα με τη Γαλλίδα.
Ο προπονητής μου διάβασε την αντίπαλό μου και αυτό μου έδωσε πλεονέκτημα την κατάλληλη στιγμή ώστε να έρθει η νίκη.
Απέναντι στην Βρετανίδα πολύ απλά μπήκα αποφασισμένη να μην της επιτρέψω να πανηγυρίσει μία ακόμη εις βάρος μου νίκη.
Όσο για τον τελικό, λυπάμαι που δεν ήμουν τόσο καλή όσο θα έπρεπε.
Λυπάμαι που δεν κατάφερα να φέρω το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα και ζητώ συγγνώμη απ` όλους εκείνους που με βοήθησαν να φτάσω εδώ και ιδιαίτερα τα παιδιά από τη Νέα Φιλαδέλφεια», είπε η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα από το Τσελιαμπίνσκ.
 

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ 
Η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 1983 στα Ιωάννινα.
Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα της ήταν το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών του 2010 στο Τόκιο, ενώ σήμερα κατέκτησε και το πρώτο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών (ασημένιο).
Ακόμη το 2005 στο Κίεβο και το 2003 στο Ερεβάν ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητών σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23.
Εξασφάλισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Είναι η δεύτερη φορά που θα λάβει μέρος σε Ολυμπιακό τουρνουά μετά το 2004 στην Αθήνα.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΧΡΥΣΑ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΧΑΛΚΙΝΑ 

Παγκόσμια Πρωταθλήματα: 0 0 1 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα: 0 1 0 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα U23: 2 0 0 Διεθνή Τουρνουά: 1 2 1 Μεσογειακοί Αγώνες: 1 1 0 Πανελλήνια Πρωταθλήματα: 15 0 1 Παγκόσμια Κύπελλα/Masters/Γκραν Πρι/Γκραν Σλαμ: 5 5 6  

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ 2012 Τσελιαμπίνσκ 2 Ιουλιέτα Μπουκουβάλα -57κ.
2011 Κωνσταντινούπολη 1 Ηλίας Ηλιάδης -90κ. 2010 Βιένη 3 Ηλίας Ηλιάδης -90κ. 2008 Λισαβόνα 3 Λαυρέντης Αλεξανίδης -66κ. 2004 Βουκουρέστι 1 Ηλίας Ηλιάδης -81κ. 2004 Βουκουρέστι 2 Ρεβάζι Ζιντιρίδης -60κ.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ