Εκατοντάδες συλλήψεις στην επιχείρηση "καθαρό κέντρο"


Σε εκατοντάδες συλλήψεις και προσαγωγές έχει προχωρήσει της τελευταίες 2 ημέρες η ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της επιχείρησης «σκούπα» για τον εντοπισμό και σύλληψη λαθρομεταναστών και παράνομων μικροπωλητών στο κέντρο της Αθήνας.


Εχθές, στο στόχαστρο των αστυνομικών μπήκαν τρία σημεία "γκέτο"του κέντρου . Σε εφόδους γύρω από την ΑΣΟΕΕ την Νομική και την Ομόνοια, περισσότεροι από 400 πεζοί αστυνομικοί έκαναν ελέγχους σε μετανάστες και προχώρησαν σε περισσότερες από 300 συλλήψεις.






Συνολικά, από την Τετάρτη το βράδυ -οπότε και άρχισε η επιχείρηση της ΕΛΑΣ «καθαρό κέντρο» - έχουν συλληφθεί παραπάνω από 500 λαθρομετανάστες . Όλοι μεταφέρονται αρχικά στην διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Στη συνέχεια όμως, καθώς οι χώροι κράτησης της Αθήνας είναι ήδη ασφυκτικά γεμάτα – οι περισσότεροι προωθούνται σε κρατητήρια της περιφέρειας.




«Η προσπάθεια που γίνεται για την ελάφρυνση του κέντρου της Αθήνας, για την αποκατάσταση της τάξης, για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, είναι μία ολοκληρωμένη επιχείρηση. έχει γίνει ήδη το πρώτο βήμα » δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.


Στην παρούσα φάση προτεραιότητα έχει η δημιουργία των 3 κέντρων φιλοξενίας στην Αττική, τόσο επειδή στο λεκανοπέδιο είναι συσσωρευμένος ο κύριος όγκος των λαθρομεταναστών, όσο και επειδή η ηγεσία του υπουργείου είναι αποφασισμένη να βάλει φρένο στις αντιδράσεις της περιφέρειας, την καλλιέργεια των οποίων αξιολογεί ως σκόπιμη. 


Έτσι, σε σημερινή συνάντηση, που θα έχει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, θα γίνει η υπόδειξη των χώρων, όπου θα εγκατασταθούν τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.



Την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός θα έχει δύο ακόμη κρίσιμες συναντήσεις, μία νέα με τοπικούς άρχοντες της Αττικής και μία δεύτερη με εμπορικούς και επαγγελματικούς φορείς της χώρας (επιμελητήρια, συλλόγους, ομοσπονδίες κ.λπ.), προκειμένου να αναπτύξει εκ νέου τα αντισταθμιστικά οφέλη, που δημιουργούνται για τις τοπικές κοινωνίες με την εγκατάσταση των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών.


Για προεκλογικές σκούπες κατηγορούν την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα υπόλοιπα κόμματα

Σε επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και το Περιφεεριακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, η βουλευτής Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, τονίζει ότι «με τα σχέδια δημιουργίας στρατοπέδων κράτησης μεταναστών, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προσπαθούν μάταια να μετατοπίσουν την προεκλογική ατζέντα από τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής».


Η μεταναστευτική πολιτική δεν μπορεί να είναι παιχνίδι εντυπώσεων και να αντιμετωπίζεται με ψηφοθηρικά κριτήρια, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημήτρης Ζαφειριάδης.


Το μεταναστευτικό δεν αντιμετωπίζεται ούτε με πυροτεχνήματα, ούτε, με δηλώσεις που καλλιεργούν το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία δήλωσε από την Κω, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.


Την απέλαση όλων των παράνομων μεταναστών από την χώρα, ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, υπαινισσόμενος ότι το ζήτημα που προέκυψε εσχάτως, οφείλεται σε προεκλογικούς λόγους.


Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι είναι «ντροπή σε κάθε εκλογές να έχουμε "σκούπα" σε λαθρομετανάστες, μέχρι που θα κλείσουν οι κάλπες και πάλι να επιστρέφουν στα ίδια γκέτο στην Αθήνα» και εκτίμησε ότι η μόνη λύση που υπάρχει είναι η απέλαση.



http://www.real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης