Οι Δημότες πήγαν στο πρόγραμμα «Διαδρομές Καρδιάς»


Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή 30 Μαρτίου όπου οι δημότες της Άρτας θα έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν εξετάσεις χοληστερίνης και αρτηριακής πίεσης

Μεγάλη είναι από το πρωί η προσέλευση των πολιτών της Άρτας στο πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων «Διαδρομές Καρδιάς» του Becel pro-activ που ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί και αύριο στην αίθουσα του δημοτικού καταστήματος «Βυζάντιο» (κεντρική πλατεία Άρτας). 


Το πρόγραμμα αφορά δωρεάν εξετάσεις για τα επίπεδα χοληστερίνης και αρτηριακής πίεσης και σύμφωνα με τη  Μαργαρίτα Στεργίου η οποία είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος στο Τμήμα Διατροφής & Επιστημονικής Επικοινωνίας της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS, ως τα μισά της μέρας είχαν προσέλθει για να εξεταστούν περίπου 200 άτομα. 

Στόχος του διημέρου, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων, είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών για τις καρδιαγγειακές παθήσεις και το ρόλο της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης, ως βασικών παραγόντων κινδύνου. 

Οι «Διαδρομές Καρδιάς» είναι μια πρωτοβουλία του Becel pro-activ και του Τμήματος Διατροφής & Επιστημονικής Επικοινωνίας της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS, με την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Πρόληψης Υγείας -Διατροφής και Άθλησης, τη συνεργασία της Karabinis Medical και την αιγίδα του ΣΥΦΑΡΤ και ΣΕΦΑΡ.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή 30 Μαρτίου όπου οι δημότες της Άρτας θα έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν εξετάσεις χοληστερίνης και αρτηριακής πίεσης, από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού καταστήματος «Βυζάντιο». 

 Πραγματοποιείται στιγμιαία εξέταση χοληστερίνης με απλό «τσίμπημα» στο δάχτυλο, χωρίς τη χρήση σύριγγας. 

 Σχετικά με το πρόγραμμα και την προσέλευση των πολιτών η κυρία Στεργίου ανέφερε σήμερα το μεσημέρι  τα εξής: «Προς το παρόν έχουμε δει να προσέρχονται λίγο μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά καλό θα ήταν να έρθουν και νεότεροι άνθρωποι διότι η χοληστερίνη και η αρτηριακή πίεση δεν αφορά μόνο τις μεγαλύτερες ηλικίες, δυστυχώς. 

Είναι κάτι που μπορεί να παρατηρηθεί σε αυξημένα επίπεδα ακόμα και σε παιδιά, οπότε καλό θα είναι όλοι να ευαισθητοποιηθούμε και να έρθουμε εδώ, που είναι ένας εύκολος, γρήγορος και ανώδυνος τρόπος να εξεταστούμε, ειδικά αν φοβόμαστε τις βελόνες αφού δεν απαιτείται η χρήση σύριγγας για τη μέτρηση της χοληστερίνης αλλά γίνεται με ένα απλό τσίμπημα στο δάχτυλο και η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης γίνεται με ένα αξιόπιστο ηλεκτρονικό πιεσόμετρο. 

Οπότε κάποιος μέσα σε μόνο τρία λεπτά μπορεί να δει τα επίπεδα της αρτηριακής του πίεσης και της χοληστερίνης του».



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης