"Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες"


Δελτίο τύπου εξέδωσε χθες η τοπική πρωτοβουλία Άρτας «Πολίτες ενάντια στα χαράτσια» για τις διακοπές ηλεκτροδότησης: 


Οι «Πολίτες Ενάντια στα Χαράτσια», μετά από καταγγελίες συμπολιτών μας ότι υπήρξε διακοπή της ηλεκτροδότησης στα σπίτια τους, παρότι είχαν πληρώσει το αντίτιμο του ρεύματος, αλλά ΟΧΙ το χαράτσι και παρά το γεγονός ότι είχαν κοινοποιήσει το γεγονός με ομαδικό εξώδικο προς τη ΔΕΗ, κινητοποιήθηκαν άμεσα και χθες το πρωί σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΔΕΗ στην Άρτα. 



 Το πρωί αντιπροσωπεία της κίνησης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Περιοχής και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Εμπορίας και καταστήσαμε σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε τέτοιες αιφνιδιαστικές μεθοδεύσεις που έχουν ήδη κριθεί αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια του ΣτΕ (εκκρεμεί να καθαρογραφεί και δημοσιευθεί η απόφαση).
  

Το μεσημέρι υπήρξε συγκέντρωση μελών της κίνησής μας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, για να διαμαρτυρηθούμε για την απρόσμενη και αιφνιδιαστική εξέλιξη της έκδοσης εντολών διακοπής ηλεκτροδότησης σε συμπολίτες μας που πλήρωσαν μεν τον λογαριασμό του ρεύματος, αλλά δεν πλήρωσαν το χαράτσι.
  

Οι κινητοποιήσεις μας είχαν άμεσα θετικό αποτέλεσμα, καθώς οι υπεύθυνοι δήλωσαν ότι πιθανώς να υπήρξε «αβλεψία» των υπηρεσιών και προχώρησαν στην επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης σε όσους πολίτες είχαν πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά παρά ταύτα βρέθηκαν αντιμέτωποι με το συνεργείο του εργολάβου.

 Το κυριότερο όμως είναι ότι υπήρξε η δέσμευση ότι θα προωθηθεί το αίτημα να μπορούν οι συμπολίτες μας να πληρώνουν στα γραφεία της ΔΕΗ ΜΟΝΟ το ρεύμα και να πιστοποιείται ότι η οφειλή προς τη ΔΕΗ είναι ΜΗΔΕΝ, πράγμα που ήδη γίνεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Γι’ αυτό το θέμα θα υπάρξει νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα.
   

Εάν όμως παρά ταύτα, έρθει συνεργείο για να κόψει το ρεύμα σε συμπολίτη μας που έχει συμπεριληφθεί σε εξώδικο, αυτός μπορεί να πάρει επί τόπου τηλέφωνο τον διευθυντή της ΔΕΗ κ. Νταλιάνη (2681027390) ή να επικοινωνήσει με τον προϊστάμενο του καταστήματος εμπορίας κ. Ματσίρα και να αναφέρει ότι έχει πληρώσει την οφειλή του προς τη ΔΕΗ και το έχει γνωστοποιήσει στην εταιρεία με εξώδικο.
   

Όπως γίνεται αντιληπτό, η συμμετοχή του κόσμου στα ομαδικά εξώδικα και στις άλλες ενέργειες είναι απαραίτητη για να διασφαλιστούν από πιθανές διακοπές ηλεκτροδότησης και γι’ αυτό καλούμε τους συμπολίτες μας να προσέρχονται στη γνωστή διαδικασία που οι «Πολίτες Ενάντια στα Χαράτσια» πραγματοποιούν εδώ και μήνες στα γραφεία του πρώην ΣΕΣ στον πεζόδρομο της Σκουφά.
  

Δεν έχουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε πως λίγες ημέρες πριν την καθαρογραφή και δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ θα υπάρξουν νέες μεθοδεύσεις τρομοκράτησης κι εκβιασμού. Εμείς θα είμαστε εδώ για να τις αντιμετωπίσουμε. 

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας σε επιφυλακή και επαγρύπνηση. Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες. Ο συντονισμός κι η αλληλοενημέρωση είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Δεν θα τους αφήσουμε να τρομοκρατήσουν τον κόσμο.

- ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ
- ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
- ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Πολίτες Ενάντια στα Χαράτσια Άρτας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης