ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Δεν απεμπολούμε καμία οφειλή προς την Περιφέρεια


Την κατάρτιση των Περιφερειακών Προγραμμάτων έτους 2012 ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. 


Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας, η κατάρτιση των προγραμμάτων, έγινε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις,  λαμβάνοντας υπόψη τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις, τις οφειλές των προγραμμάτων, τις δεσμεύσεις των φορέων, την πορεία εκτέλεσης των συνεχιζόμενων έργων καθώς και τις ανάγκες για την ένταξη νέων έργων. 

Όπως αναφέρθηκε στην εισήγηση της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, σύμφωνα με την ΚΥΑ Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών για το 2012, θα υπάρξει επιπλέον μείωση 15% των Κ.Α.Π..

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην τοποθέτησή του, υπογράμμισε τις δυσκολίες που υπάρχουν από τη μείωση των χρηματοδοτήσεων από το κράτος, αλλά και τις οφειλές από προγράμματα προηγούμενων χρόνων. 

«Η Περιφερειακή Αρχή δεν απεμπολεί την παραμικρή οφειλή του Κράτους προς την Περιφέρεια», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, που έκανε εκτενή αναφορά στις οφειλές παρελθόντων ετών από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το ΕΤΕΡΠΣ, το οδικό δίκτυο. Το πρόβλημα, ανέφερε μεταξύ άλλων, είναι κοινό για όλες τις Περιφέρειες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης