Συνεδρίασε η πολιτική προστασία της ΠΕ Άρτας


Συνεδρίαση υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Β. Ψαθά, του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Άρτας (Σ.Ο.Π.Π.Π.Ε.Α.), πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μαρτίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. 


Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των δράσεων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. 

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο Περιφερειακός Δ/τής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Αντιπύραρχος κ. Δημήτριος Στάμος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας κ. Ρίζος, ο Διοικητής του ΚΕΝ Άρτας Αντ/χης Δ. Βαρέλης, ο Λοχαγός της VIII Μεραρχίας Κ. Μελαδίνης, η Υποδιοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Άρτας κ. Ραχιώτη, ο Δ/τής του Γ. Νοσοκομείου Άρτας κ. Γ. Λάμπρος, ο Υποδ/ντής του Γ. Νοσοκομείου Άρτας κ. Ε. Κόκλας, ο Πρόεδρος του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού Άρτας κ. Γ. Βασιλείου, ο Δήμαρχος του Δήμου Ν. Σκουφά κ. Ε. Γιαννούλης, ο Αντ/χος του Δήμου Αρταίων κ. Φώτιος Γεωργίου, ο Αντ/χος του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη κ. Αποστόλου, ο Αντ/χος του Δήμου Κ. Τζουμέρκων κ. Νικόλαος Σιμόπουλος, ο Δ/ντής της Δ/νσης Δασών Άρτας κ. Γοργόλης εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ, της ΔΕΗ, των Ραδιοερασιτεχνών, της Λέσχης 4x4, της Αερολέσχης και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, ανοίγοντας την συνεδρίαση τόνισε την σημασία του συντονισμού που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των αρμόδιων φορέων στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
 

Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τις ενέργειες που έχουν γίνει και αυτές που δρομολογούνται προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πρόληψη των πυρκαγιών αλλά και η αντιμετώπισή τους αν χρειαστεί.

Από τον κ. Στάμο τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η πλειοψηφία των πυρκαγιών είναι αποτέλεσμα αμέλειας των πολιτών, ενώ ο κ. Ρίζος αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τόνισε τις πρωτοβουλίες και τα μέτρα που θα πρέπει να λάβουν οι ΟΤΑ της περιοχής κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα μέσα που διαθέτουν καθώς επίσης και την ετοιμότητά τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ