"Η ΔΕΗ Άρτας να αναλογιστεί τις συνέπειες..."


Με χθεσινό δελτίο τύπου η «Δημοτική Αλλαγή» Άρτας, αντιδρά για τις διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω χαρατσιού. 


Το πλήρες κείμενο αυτής της αντίδρασης της "Δημοτικής Αλλαγής", επικεφαλής της οποίας είναι η Κα Όλγα Γεροβασίλη, έχει ως εξής: 

"Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι, εντελώς αιφνιδιαστικά, εκδόθηκαν εντολές διακοπής ρεύματος για λογαριασμούς που δεν είχε πληρωθεί το χαράτσι της ΔΕΗ, ενώ είχε πληρωθεί στο σύνολό της η οφειλή για το ηλεκτρικό ρεύμα, Δημοτικά Τέλη κλπ και είχε κοινοποιηθεί η αποπληρωμή της συμβατικής υποχρέωσης των καταναλωτών προς την ΔΕΗ με ομαδικό εξώδικο. 

Η απρόσμενη αυτή εξέλιξη έρχεται μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ότι είναι αντισυνταγματική η διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού και λίγες ημέρες πριν καθαρογραφεί και δημοσιευθεί.
   

Εκτιμούμε ότι γίνεται προσπάθεια από μεριάς του υπουργείου Οικονομικών να τρομοκρατήσει τους πολίτες, ώστε να καταφέρει να «μαζέψει» ό,τι προλάβει.
  

Η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» εξ αρχής δήλωσε αντίθετη στην φορολογική ισοπεδωτική λαίλαπα των χαρατσιών που εξαθλιώνει το μεγαλύτερο μέρος του λαού μας και γι’ αυτό αγωνίστηκε, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, για να αποδοθεί κοινωνική δικαιοσύνη στους δοκιμαζόμενους συνδημότες μας.
  

 Γι’ αυτό και τώρα, ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους και δηλώνουμε ότι δεν θα μείνουμε αμέτοχοι θεατές, όταν συνάνθρωποί μας δέχονται αυτή την άδικη επίθεση, ενώ έχουν εξοφλήσει τη συμβατική τους υποχρέωση προς τον πάροχο του ηλεκτρικού ρεύματος, τη ΔΕΗ.
 
 Καλούμε:
α) το Δήμο να τιμήσει έμπρακτα τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
β) τη ΔΕΗ Άρτας να αναλογιστεί όχι μόνο τις κοινωνικές και ηθικές, αλλά και τις όποιες άλλες συνέπειες μπορεί να έχει η πρακτική της καταστρατήγησης της σύμβασης που έχει συνυπογράψει με τους καταναλωτές-πελάτες της.
γ) τέλος, όλους τους πολίτες της Άρτας να αντισταθούν στην καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και ηθικής, με επαγρύπνηση και αλληλεγγύη".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης