ΠΑΟ: Κανείς πια δεν πιστεύει τον Τσάκα

Πέρασαν ήδη έξι μήνες από την πρώτη φορά που ακούστηκε το όνομα του Βλάση Τσάκα και τη «λύση» που έχει για τον Παναθηναϊκό. Μέχρι σήμερα με υποδειγματική μαεστρία κατάφερε να κρατήσει σε αγωνία εχθρούς και φίλους.


Αυτό άλλωστε του το αναγνωρίζουν όλοι. Ομως από ένα σημείο και μετά δεν μπορεί πλέον να πείσει κανέναν για τις προθέσεις του. Την πάτησε, όπως ο... Πέτρος με τον λύκο; Πιθανόν ναι, αλλά με τόσα που είπε ώς τώρα είναι δύσκολο να πιστέψεις και την πραγματικότητα του Βλάσση Τσάκα από δω και πέρα.

Ηταν 19 Σεπτεμβρίου του 2011 όταν ο Βλάσης Τσάκας, αφού είχε κάνει γνωστό το όνομά του μέσω ραδιοφωνικών σταθμών, βρέθηκε με ταξί στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μπήκε μέσα; Μίλησε με κάποιους; Βγήκε έξω, φωτογραφήθηκε, έκανε δηλώσεις και άρχισε το μπέρδεμα. 


Εμφανίστηκε ώς εκπρόσωπος του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ, με πολλά άλλα ονόματα αραβικών οικογενειών πάνω στην επωνυμία. Υστερα από λίγες ώρες το διόρθωσε, το ξαναδιόρθωσε και οι έρημοι ρεπόρτερ έψαχναν να βρουν γενεαλογικά δέντρα ώς τα μεσάνυχτα!

Κάπως έτσι ξεκίνησε το στόρι που ο Τσάκας με εκπληκτική μαεστρία το συντηρούσε δυνατό, όταν άρχιζε να ξεφτίζει. Τη μία θα εμφανιζόταν σε άλλο γήπεδο, όπως της Ξάνθης, και θα έστελνε μηνύματα από εκεί στον κόσμο του Παναθηναϊκού, την άλλη θα βρισκόταν στο γήπεδο του ΟΦΗ και θα έλεγε το απίστευτο: ότι ο πρίγκιπας θέλει να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στην Ελλάδα και κυρίως στην Κρήτη... Για να μην κάθεται σε ξενοδοχεία έχει έτοιμα τα πλάνα για το χτίσιμο υπερπολυτελούς βίλας που θα την κάνει ορμητήριο για να παρακολουθεί τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού!

Οταν τα πράγματα άρχισαν να ζορίζουν, ο Τσάκας εμφάνισε την πρώτη φωτογραφία του πρίγκιπα. Ο κόσμος είχε πλέον και ένα πρόσωπο να βλέπει... Μαζί με τη φωτογραφία ήρθε στη δημοσιότηταα και μια επιστολή με σφραγίδα που αρχικά ήταν οβάλ, μετά στρογγυλή κ.ο.κ. Ακολούθησε μια πρόταση σε παράξενα... αγγλικά, που έφτανε στα 220 εκατομμύρια ευρώ!

Εβγαλε σε ραδιοφωνικό σταθμό τον... αόρατο πρίγκιπα που απέστειλε χαιρετισμό στον κόσμο του Παναθηναϊκού και ακολούθησε ακόμα μία φωτογραφία σε έναν καναπέ: ο πρίγκιπας και ο Βλάσσης παρέα... Αμέτρητα επεισόδια που βεβαίως μας έκαναν να περάσουμε καλύτερα τις δύσκολες μέρες των μνημονίων και των οικονομικών συμπληγάδων της χώρας μας. Αυτό νομίζω ότι το αναγνωρίζουν όλοι!

Από ένα σημείο και μετά τα πράγματα διογκώθηκαν. Για τον Τσάκα ήταν κλεισμένη μεταγραφή ο Σικαμπάλα, ο οποίος αναγκάστηκε να το διαψεύσει αρκετές φορές, αφού του τηλεφωνούσαν στην Αίγυπτο ρεπόρτερ από την Ελλάδα. Τα Χριστούγεννα θα ερχόταν ως πρωτοχρονιάτικο δώρο του πρίγκιπα για τον Παναθηναϊκό ο... Ροναλντίνιο!

Κι εδώ αναγκάστηκαν οι μάνατζερ του Βραζιλιάνου να κάνουν δηλώσεις, και στο τέλος να αναβάλουν προγραμματισμένη επίσκεψη του μεγάλου άσου, ο οποίος θα ερχόταν ούτως ή άλλως για διασκέδαση στην Ελλάδα που υπεραγαπά (για τα ξενυχτάδικα και τη Μύκονο). Ο Τσάκας θα έφερνε επίσης τον Σιόβα, τον Τζαβέλλα και τον Γιώργο Σαμαρά. Είχε έτοιμη την επιστροφή του Σισέ, την απόκτηση του Αιγύπτιου Χεγκάζι και του... Βλαχοδήμου! Μάλιστα θα έδιωχνε τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και θα έπαιρνε στον πάγκο τον Νίκο Νιόπλια και τον Κριστόφ Βαζέχα.


Κατά τον Τσάκα, ο πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ, που είναι... αρρωστάκι με τον Παναθηναϊκό, βρέθηκε σε Τούμπα, Καραϊσκάκη, ΟΑΚΑ με Εργοτέλη, πρόσφερε πριμ για νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό... Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς! Χρειάζονται σελίδες για να καλύψεις το σύνολο των δηλώσεων. 


Οτι ο πρίγκιπας ήταν ο έβδομος διάδοχος του θρόνου, αλλά λίγες ώρες μετά μπήκε μέσα στη δεκάδα. Οτι η «πριγκιπική πλευρά» έχει ήδη αρχίσει συζητήσεις με αμερικανική εταιρεία για τον σχεδιασμό του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, καθώς «ο Σουλτάν θέλει πολύ μεγάλο τον Παναθηναϊκό». 

Οτι στις 24 Νοεμβρίου, στη γενική συνέλευση, ο Σουλτάν Αλ Σαούντ θα πήγαινε ως νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οτι ο πρίγκιπας, εκτός από την ΠΑΕ, θα βοηθήσει τον Ερασιτέχνη και δεν αποκλείεται να θελήσει να κάνει μπάσιμο και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, όντας στο πλευρό των Γιαννακόπουλων.

Και όσο στένευαν τα περιθώρια τόσο πιο πίσω πήγαιναν οι εξαγγελίες. Οπως στις 14 Δεκεμβρίου, οπότε έληξε και η παράταση προκειμένου να εμφανιστούν τα 15 εκατομμύρια ευρώ, με τον Βλάση Τσάκα να επικαλείται τη γραφειοκρατία ως αιτία για την καθυστέρηση και να υπόσχεται στους δικηγόρους του Γ. Βαρδινογιάννη πως στις 3.00 το μεσημέρι θα έφτανε στα χέρια τους το αποδεικτικό για την κατάθεση των 15 εκατ. ευρώ σε τράπεζα του Λονδίνου. Μετά χάθηκε ο Αλ Σαούντ και εμφανίστηκε... εταιρεία με πρίγκιπες και πριγκίπισσες!

Επειδή όμως βγήκε ο... ιδιαίτερος του Σαούντ και έκαψε τον Τσάκα, ο τελευταίος απάντησε ότι δεν πρόκειται για τον ιδιαίτερο του πρίγκιπα αλλά για τον Ιορδανό οδηγό του. Χαμός! Και βεβαίως πέρασε ένας ολόκληρος Ιανουάριος, με τον Τσάκα να δηλώνει -πριν εξαφανιστεί για αρκετές εβδομάδες- πως με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που θα ψηφιζόταν την επόμενη μέρα οι Αραβες θα έπαιρναν τον Παναθηναϊκό. Ο νόμος πέρασε, αλλά οι υποψήφιοι επενδυτές ακόμα στο, δρόμο είναι...

Στις 30 Ιανουαρίου ο Βλάσης Τσάκας επιστρέφει! Ο εκπρόσωπος των Αράβων με δήλωσή του τονίζει ότι υπάρχει συμφωνία με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο νόμος πέρασε, εμφανίστηκε στα πράγματα εκ νέου ο Βγενόπουλος, προέκυψε η ανακατωσούρα με την ΟΥΕΦΑ και οι Αραβες ακόμα να εμφανιστούν! Ωσπου φτάσαμε στις 15 Φεβρουαρίου και ο Τσάκας υποσχέθηκε πως τη Δευτέρα 20 του μήνα θα εμφανίζονταν τα χρήματα.

Τελικά δεν φάνηκε τίποτα. Βγήκε ένα καινούργιο όνομα που δεν υπήρχε πουθενά στον χάρτη. Το σίριαλ που μας κράτησε ολόκληρο τον χειμώνα σε αγωνία είχε οριστικά τελειώσει. Σας είπα: Ακόμα και οι πρίγκιπες να εμφανιστούν σήμερα στο Σύνταγμα και να πετάνε δολάρια στον κόσμο λέγοντας πως τους έφερε ο Τσάκας, κανείς δεν θα τους πιστεύει...

ΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΣΤΟΝ... ΠΑΟ


Διάφορες… ιώσεις κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες στην Παιανία: αγωνιστικές, διοικητικές, αλλά και… ευρωπαϊκές. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, για παράδειγμα, έχει κολλήσει την πρώτη.

Διάφορες απουσίες παικτών του βασανίζουν το μυαλό του, όπως όμως και μια… παρουσία! Αυτή του Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος επανήρθε μετά τον τραυματισμό του στο πρόγραμμα της ομάδας, αλλά η σπαζοκεφαλιά πλέον είναι αν θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσει αμέσως ή να τον ρίξει στο γήπεδο σιγά-σιγά, αφού δεν δείχνει άλλωστε και σε σούπερ φόρμα…

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, πάλι, έχει κολλήσει τη διοικητική… ίωση. Και το φάρμακο ακούει στο όνομα Γιάννης Βαρδινογιάννης, τον οποίο πιέζει να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την ώρα όμως που εκείνος δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό και να συνδράμει οικονομικά…

Μέσα σε όλα αυτά, πάσχων είναι και ο Αδαμάντιος Πολέμης. Εκείνος έχει… σύνθετη ίωση, πολύ επικίνδυνη για τον οργανισμό: τη... διοικητικο-ευρωπαϊκή! Φάρμακο γι’ αυτόν είναι και η συμμετοχή του Γιάννη Βαρδινογιάννη στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και η αδειοδότηση της ΟΥΕΦΑ στις 31 Μαρτίου, οπότε ο Παναθηναϊκός καλείται να παρουσιάσει καθαρή θέση και ρυθμισμένες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του…

Espressonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης