Οι αποκριές στα Πράμαντα (Βίντεο και φώτο)


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο πανέμορφο χωριό των Πραμάντων Δήμος βορείων Τζουμέρκων γιόρτασαν την αποκριά πλήθος κόσμου. 


Για μια άλλη φορά με την συμπαράσταση του δήμου και του συλλόγου Γυναικών Πραμάντων, ακούραστοι στα δρώμενα της παράδοσης κράτησαν και φέτος ζωντανά τα ήθη και έθιμα του χωριού μας.


Την Κυριακή το βράδυ στην πλατεία του χωριού όπως κάθε χρόνο άναψαν μεγάλη φωτιά και γλέντησαν με παραδοσιακή μουσική.


Την καθαρά Δευτέρα το πρωί οι χωριανοί και άλλοι επισκέπτες του χωριού απόλαυσαν την παραδοσιακή φασολάδα και διάφορα νηστίσιμα φαγητά με τον ήχο διαφόρων δημοτικών τραγουδιών

ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ “ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ”

Ανήμερα της αποκριάς το βράδυ στην θαυμάσια αίθουσα της ταβέρνας “ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ” του Βασίλη Τσαμπούλα που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού, πλήθος κόσμου Πραμαντιώτες και άλλοι από τα γύρω χωριά , γιόρτασαν την αποκριά με καλό φαγητό και ποτό σε ένα ευχάριστο και γιορτινό περιβάλλον με άψογη εξυπηρέτηση από την διεύθυνση του καταστήματος και υπό τους ήχους δημοτικών τραγουδιών από δημοτικούς καλλιτέχνες .


Στο κλαρίνο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ , στο τραγούδι: ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΡΟΔΗΜΟΣ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΟΣΠΥΡΗΣ, στο βιολί: ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΡΕΜΕΤΗΣ, στην κιθάρα:ΤΑΣΟΣ ΠΡΕΜΕΤΗΣ και στο ντέφι: ΣΠΥΡΟΣ ΑΛΕΥΡΟΝΤΑΣ. Η διεύθυνση του καταστήματος εύχεται σε όλους καλή σαρακοστή.

Δείτε το Βίντεο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης