Πλούσιες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πρέβεζα


Στο ρυθμό της Αποκριάς συνεχίζει να βρίσκεται ο Νομός Πρέβεζας με εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα, αλλά και σε όλους τους δήμους. 


Oι εκδηλώσεις στην πόλη της Πρέβεζας συνεχίζονται αύριο με το Καρναβαλικό Κομιτάτο και την ποδαράτη-χωρίς άρματα- παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει στις 21:00μ.μ από την Λ. Ειρήνης, στο παλιό ΚΤΕΛ. 

Καρναβάλι στην Πλατεία της Σαμψούντας την Κυριακή στις 3.30 το μεσημέρι. Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει γλέντι με άφθονο κρασί, φαγητό και ζωντανή μουσική. Καρναβάλι την ίδια μέρα και στην Πλατεία Καναλίου στις 6 το απόγευμα από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο. 

Την ίδια ώρα στις 6 το απόγευμα στην πλατεία του Λούρου οι γυναίκες της περιοχής θα μασκαρευτούν και θα παρελάσουν, δίνοντας μια νότα χαράς σε μικρούς και μεγάλους. 

Εκδηλώσεις και στον Ωρωπό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο με χιουμοριστικό καραόκε, σήμερα Παρασκευή στις 6 το απόγευμα, ενώ αύριο Σάββατο στις 10 το πρωί, θα αναβιώσει το κυνήγι του χαμένου θησαυρού. Την ίδια μέρα στις 6 το απόγευμα θα γίνει μεγάλο πάρτι μασκέ και η ανακοίνωση των νικητών του πρωινού παιχνιδιού. 

Καρναβαλική εκδήλωση την Κυριακή και στην Λούτσα. Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και τα μέλη του συλλόγου υπόσχονται γλέντι, χορό, άφθονο κρασί και φαγητό, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ανταποκριθούν με κέφι και αισιοδοξία. 

Συνέχεια των εκδηλώσεων και στο Καναλάκι το βράδυ του Σαββάτου, με ζωντανή μουσική στην πλατεία (χορό – ποτά – λουκάνικα – σουβλάκια) που γίνεται σε συνεργασία με τους μαθητές της Γ΄ Ενιαίου Λυκείου, τη Δημοτική Κοινότητα Καναλλακίου και το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Πάργας. 

Στο Δήμο Ζηρού θα πραγματοποιηθεί σήμερα το «Καρναβάλι γυναικών Φιλιππιάδας», με την παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 8.00 το βράδυ. Στην συνέχεια στην πλατεία Φιλιππιάδας θα κάψουν τον βασιλιά καρνάβαλο, ενώ θα ακολουθήσει μεγάλο γλέντι. 

Συνέχεια των εκδηλώσεων και στο Καναλάκι το βράδυ του Σαββάτου, με ζωντανή μουσική στην πλατεία (χορό – ποτά – λουκάνικα – σουβλάκια) που γίνεται σε συνεργασία με τους μαθητές της Γ΄ Ενιαίου Λυκείου, τη Δημοτική Κοινότητα Καναλλακίου και του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Πάργας. 

Eν τω μεταξύ επί ποδός βρίσκονται οι Σύλλογοι για να προσφέρουν παραδοσιακά Κούλουμα σε εκείνους που θα αποφασίσουν να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα στην Πρέβεζα. Οι επιλογές αρκετές. 

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας


Συγκεκριμένα στην πόλη της Πρέβεζας οι καταστηματάρχες στο Σαϊτάν Παζάρ θα πραγματοποιήσουν και φέτος τα δικά τους δημοφιλή «μουσικά κούλουμα». 

Κούλουμα και στον οικισμό του Νεοχωρίου από τις 11 το πρωί. Την ίδια ώρα τραπέζι με σαρακοστιανούς μεζέδες και άφθονο κρασί θα στηθεί στην πλατεία του Λούρου. Το ίδιο θα γίνει και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ωρωπού καθώς και στην πλατεία Καναλίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης