Αμφιλοχία: Ερωτηματικά για τη διανομή τροφίμων στους απόρους


Κριτική στη δημοτική αρχή Αμφιλοχίας για τον τρόπο με τον οποίο διένειμε τρόφιμα σε άπορους, κάνει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννης Πρεβεζιάνος. «Αλήθεια ποιοι δημότες και πότε έμαθαν για τη διανομή των τροφίμων προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση;
 

Κανένας δεν έμαθε γιατί κανείς δεν είχε τη συνειδησιακή ειλικρίνεια να τους ενημερώσει» αναφέρει ο κ.Πρεβεζιάνος για το θέμα που έθιξε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 

Αναλυτικά όσα καταγγέλει ο κ.Πρεβεζιάνος:

 Τις τελευταίες μέρες, και μετά από προσπάθειες, οι δημότες του Δήμου Αμφιλοχίας έγιναν κοινωνοί και μάρτυρες της διανομής τροφίμων μέσω του Δήμου Αμφιλοχίας.
Το πρώτον το οποίο πρέπει να πούμε είναι ότι τέτοιες καταστάσεις μας φέρνουν στο νου άλλες εποχές και άλλα χρόνια ,τα οποία όλοι θα θέλαμε να ξεχάσουμε,αλλά δυστυχώς οι πολιτικές που το κράτος εφάρμοσε τα τελευταία χρόνια ,οδήγησαν στο αποτέλεσμα το οποίο δεν τιμά την κοινωνία μας.


Ο Δήμος Αμφιλοχίας ,ως αποτέλεσμα της χείριστης κρατικής πολιτικής ,ανέλαβε να υλοποιήσει το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε άπορους μόνιμους κατοίκους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της περιφέρειάς του σε εφαρμογή της αριθμ.22830/20-4-2011 ΚΥΑ.
 

Θεωρώ επιβεβλημένο να τονίσω ότι η έννοια του απόρου για το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπονταν επακριβώς και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, κάτι το οποίο δεν έγινε και νομίζω ότι δεν τιμά κανέναν από αυτούς τους»άρχοντες» της πλειοψηφίας που ανέλαβαν την υλοποίηση του προγράμματος. Συνειδησιακά δεν νομίζω να αισθάνονται άνετα τώρα που εκφράζονται παράπονα από πραγματικά άπορους συμπολίτες μας ,οι οποίοι δεν έλαβαν γνώση του προγράμματος.
 

Ο ΚΑΝΤ έλεγε ότι η ειλικρίνεια είναι το μοναδικό στερεό έδαφος για κάθε συνείδηση,όμως δυστυχώς η ειλικρίνεια εξέλειπε από την πλειοψηφία του Δήμου Αμφιλοχίας,μάλλον για το τίμημα μιας ψήφου .
Αλήθεια ποιοι δημότες και πότε έμαθαν για τη διανομή των τροφίμων προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση; Κανένας δεν έμαθε γιατί κανείς δεν είχε τη συνειδησιακή ειλικρίνεια να τους ενημερώσει.
 

Ποιοι έκριναν για τους άπορους δημότες ,αφού δεν υποβλήθηκαν δικαιολογητικά ,όπως προβλέπονταν;
Πόσοι έπρεπε να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ;
Ποιος αποφάσισε για το ποιος θα διανείμει τα προϊόντα του προγράμματος;
Κανείς δεν απάντησε ποτέ στα ερωτήματα αυτά, αν και ετέθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ,και μένει το ερωτηματικό, όχι για το σύννομο της υπόθεσης ,αλλά για την απαξίωση σχεδόν όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.


Δυστυχώς για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η πλειοψηφία του Δήμου Αμφιλοχίας λειτουργεί με γνώμονα την παραπλάνηση και την εκμετάλλευση των δημοτών, ακόμα και στο επίπεδο της ανέχειας κάποιων συμπολιτών μας,χωρίς να σκέφτεται ότι οι ανάγκες είναι για όλους ίδιες ,άρα η αδικία είναι περισσότερο πικρή για όσους δεν έτυχαν ούτε καν της ενημέρωσης για το πρόγραμμα.

Κατά τον ΡΟΥΣΣΩ ο άνθρωπος γεννήθηκε ελεύθερος ,αλλά σε ολόκληρη τη γη είναι αλυσοδεμένος. Στο Δήμο Αμφιλοχίας δυστυχώς μερικοί θα πρέπει να αισθάνονται και υποχρεωμένοι για αυτό το οποίο δικαιούνται.

 http://www.agrinionews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης