ΑΡΤΑ: Μαύρες σημαίες στη γέφυρα του θανάτου


Το ραντεβού της κινητοποίησης με συμβολικό αποκλεισμό και τρισάγιο επί της εθνικής οδού στο σημείο αυτό έδωσαν μετά και το 8ο θανατηφόρο δυστύχημα, σε διάστημα δυο ετών που σημειώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Κομποτίου, Συκούλας και Μενιδίου, διεκδικώντας την άμεση παρέμβαση για να σταματήσει η αιματοχυσία στο συγκεκριμένο σημείο.


Δεκάδες κάτοικοι με μαύρες σημαίες ήταν συνεπείς στο ραντεβού. Στη συνάντηση που είχε δοθεί στη γέφυρα Άννινου ήταν όλοι συνεπείς. Με στόχο να τιμήσουν τους νεκρούς, όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους σε οκτώ θανατηφόρα δυστυχήματα που έχουν καταγραφεί τα τελευταία δύο χρόνια και να απαιτήσουν από την πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να δώσει τέλος στην τραγωδία.

Η διαμαρτυρία ήταν προειδοποιητική. Σιωπηλή. Θλίψη για κείνους που χάθηκαν και ελπίδα ότι το μήνυμά τους θα φτάσει στους αρμόδιους.

Η Εθνική Οδός Άρτας Αθηνών έμεινε κλειστή για αρκετή ώρα. Κανένας από τους οδηγούς όμως που περίμενε δεν διαμαρτυρήθηκε καθώς όλοι γνωρίζουν την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου και ξέρουν πως το παραμικρό λάθος μπορεί να στοιχίσει ακριβά.

Από τους πρώτους συγκεντρωμένους έφτασε και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. Εξήγησε ότι δεν θα παραμείνει στο σημείο της κινητοποίησης επειδή είχε κατεύθυνση την Αμφιλοχία για να παραβρεθεί στην ημερίδα με θέμα το πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ» για τον Αμβρακικό.
Ο κ. Καχριμάνης είχε επισκεφθεί το χώρο και την Κυριακή το πρωί μαζί με κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Η γέφυρα Αννίνου βρίσκεται στην Εθνική Οδό Αντιρρίου-Άρτας-Ιωαννίνων-Κακαβιάς στα όρια των νομών Άρτας-Αιτωλοακαρνανίας. Η θέση της πάνω σε καμπύλη περιορίζοντας κατά πολύ το πλάτος του καταστρώματος, οι δύο εναλλασσόμενες στη συνέχεια κλειστές στροφές και η ολισθηρότητα του τάπητα στο συγκεκριμένο σημείο, αποτελούν τους λόγους που χαρακτηρίζεται ως το πλέον επικίνδυνο σημείο στην περιοχή. 

Έχουν προκληθεί από ελαφριές συγκρούσεις μέχρι πολλαπλά δυστυχήματα με αποτέλεσμα να τραυματίζονται ή να χάνουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι κάθε χρόνο.

Οι μαύρες σημαίες έμειναν καρφωμένες στα μισογκρεμισμένα στηθαία της γέφυρας. Για να θυμίζουν...

 http://www.epiruspost.gr/index.php

 http://www.ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης