Μαζί Λοβέρδος – Βενιζέλος αλλάζουν σελίδα στο ΠΑΣΟΚ


Μετά τις πολιτικές αστοχίες του Γιώργου Παπανδρέου και τις πρωτοβουλίες τριών κορυφαίων στελεχών συσπειρώνουν τις δυνάμεις τους οι κύριοι Ευ. Βενιζέλος και Αν. Λοβέρδος.



Συνένωση δυνάμεων επιτυγχάνεται στο ΠΑΣΟΚ για να δοθεί λύση στο μείζον πρόβλημα που προκαλεί η πολιτική αβελτηρία του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Οι δύο άνθρωποι που θα καθορίσουν την τύχη της δημοκρατικής παράταξης, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, φαίνεται ότι συσπειρώνονται για να δοθούν καθαρές λύσεις εν όψει των διαδικασιών διαδοχής. 

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε εσπευσμένως να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών λίγο μετά την άφιξή του από τις Βρυξέλλες.


Ο κ. Λοβέρδος μεταβαίνει στο γραφείο του κ. Βενιζέλου ώστε να καθοριστεί η κοινή πρόταση για τη διαδοχή και τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Περισσότερες ανακοινώσεις αναμένονται από στιγμή σε στιγμή αφού ο υπουργός Οικονομικών έχει προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου προς τους δημοσιογράφους, η οποία δεν θα περιοριστεί στην ενημέρωση σχετικώς με τις διαπραγματεύσεις περί το PSI αλλά θα επεκταθεί και στα πολιτικά.


Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η επαναπροσέγγιση των δύο ανδρών έγινε με την αρωγή τριών στελεχών του Κινήματος, των κυρίων Κώστα Σκανδαλίδη, Μίμη Ανδρουλάκη και Δημήτρη Κρεμαστινού. Ο κ. Σκανδαλίδης έκανε τις πρώτες βολιδοσκοπήσεις και επαφές.


Πιο έντονη ήταν η πρωτοβουλία του κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος ζήτησε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε αναμέτρηση μεταξύ δύο ανδρών και να προκύψουν συνέργειες που θα διαφυλάξουν την ενότητα του ΠΑΣΟΚ.


Με τις σκέψεις αυτές φέρεται να συμφωνεί ο κ. Λοβέρδος, γι’ αυτό και προσέρχεται με πρόταση ενότητας προς τον κ. Βενιζέλο και φέρεται έτοιμος να επισημάνει ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμη η παρούσα συγκυρία για την Κεντροαριστερά στην Ελλάδα γι’ αυτό χρειάζεται συσπείρωση.


Ο υπουργός Υγείας δεν θέλει να αναλωθεί σε μια σφοδρή εσωκομματική σύγκρουση, ειδικά με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών αυτήν την περίοδο.


Οι απόψεις Λοβέρδου


Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Λοβέρδος προτάσσει το καλό του ΠΑΣΟΚ και της Ελλάδας. Παρότι θα μπορούσε να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο στο κόμμα, να ζητήσει ανοικτές διαδικασίες με εκλογή από τη βάση και να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα των εσωτερικών (και μη) δημοσκοπήσεων που του δίνουν πρωτιά, ο υπουργός Υγείας κινείται με σύνεση και λογική.


Πολιτικοί παρατηρητές εξηγούν ότι η αποκατάσταση του διαύλου επικοινωνίας μεταξύ του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του κ. Ανδρέα Λοβέρδου έρχεται να επιβεβαιώσει μια μεγάλη επιθυμία του Ανδρέα Παπανδρέου. Θέλουν το ΠΑΣΟΚ ενωμένο και δυνατό. Άλλωστε ο υπουργός Υγείας φέρεται να έχει μπροστά δρόμο να διεκδικήσει το ρόλο που του αναλογεί στο κόμμα. Αν μη τι άλλο αυτή η κίνηση πολιτικής μεγαλοψυχίας αποδεικνύει πατριωτισμό και πολιτικό ρεαλισμό.


Δυσαρέσκεια για Γιώργο Παπανδρέου


Σε αντίθεση με τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος, τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος εμφανίσθηκε αρχικά ως ο σωτήρας της χώρας και τελικά φαίνεται πλέον να δίνει σημασία ούτε για τα αδιέξοδα που διαπιστώνονται στη λειτουργία του κόμματος.


Σίγουρα πάντως, το δίδυμο Βενιζέλου – Λοβέρδου μπορεί να επιτύχει πολλά περισσότερα και να αποκαταστήσει τα κακώς κείμενα σε ένα κόμμα που αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην πολιτική ζωή και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε χειρότερη θέση ακόμα και από την εποχή της ίδρυσής του.


Όλα αυτά συμβαίνουν λίγο πριν από την αυριανή, κρίσιμη, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπου αναμένεται να πέσουν πρόσωπα και προσωπεία. 

 http://www.newsbomb.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ