«Ξεπαγώνουν» Ιόνια και Ε-65


Μετά από πολλούς μήνες που μένουν παγωμένα τα έργα στην Ιόνια Οδό και τον Άξονα Ε65, φαίνεται πως κάτι κινείται ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να πάρουν και πάλι μπρος οι μπουλντόζες.

Τα καλά νέα, δεν έρχονται από την Αθήνα αλλά από τις Βρυξέλλες καθώς η Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων αποφάσισε να προχωρήσει σε νομικό και οικονομικό έλεγχο στις τέσσερις κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, μεταξύ αυτών την Ιόνια και τον Ε65, με στόχο να προσφερθούν στους παραχωρησιούχους χαμηλότοκα δάνεια ώστε να ξεκινήσουν και πάλι τα έργα, τα οποία έχουν παγώσει εδώ και πολλούς μήνες καθώς οι 43 τράπεζες που τα χρηματοδοτούν έχουν διακόψει το δανεισμό.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, με βάση το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα (Ράιχενμπαχ) και από την Ελληνική κυβέρνηση, θα δεσμευθεί ποσό ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ από το ΕΣΠΑ το οποίο και θα χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση προκειμένου η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να προχωρήσει στο δανεισμό των παραχωρησιούχων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει διαδικασίες για τη σύσταση μηχανισμού μοιράσματος ρίσκου (risk sharing mechanism) για μεγάλα έργα. Ο μηχανισμός αυτός θα ασχοληθεί και με τους αυτοκινητοδρόμους που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης.

 http://www.epiruspost.gr/index.php

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ