Φθάνει στην Αθήνα ο Εφραίμ


Συμπαράσταση από τα μέλη της ιεράς κοινότητας του Αγίου Όρους. Δηλώσεις του ηγούμενου .Φώτο από την αναχώρησή του

Στην εισαγγελία Εφετών Αθηνών - η οποία πήρε την απόφαση προφυλάκισης του - κατευθύνεται αυτή την ώρα οδικώς, με τη συνοδεία αστυνομικών, ο ηγούμενος Εφραίμ,  καθώς ο ίδιος έχει πάρει την απόφαση να παραδοθεί.


«Δεν λυπούμαι για τη δική μου ταλαιπωρία. Εγώ μοναχός είμαι και θα τα υποστώ όλα. Λυπούμαι βαθύτατα γιατί ταλαιπωρείται η αλήθεια και η δικαιοσύνη. Από νέος Παραδόθηκα στα χέρια της Παναγίας και πάλι εκεί που πάω παραδίνομαι στα χέρια της Παναγίας, για αυτό και μη φοβάστε. 


Δεν επιδίωξα ούτε δόξα, ούτε ηρωισμούς. Αν επιδίωκα αυτά δεν θα γινόμουνα μοναχός στο Άγιο Όρος, υπερασπίστηκα και υπερασπίζομαι το Άγιο Όρος και την περιουσία της μονής μας που δημιούργησαν οι προπάτορες μας. Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή» δήλωσε ο εφραίμ στο agioritikovima.gr



Φωτογραφίες amen.gr

Οι μοναχοί μέσω ίντερνετ ετοιμάζουν λαοσύναξη. Καλούν κλήρο και λαό να παραβρεθούν έξω από το εφετείο για να στηρίξουν τον Εφραίμ. 




Στην συνέχεια θα μεταφερθεί στην ΓΑΔΑ και νωρίς το πρωί θα οδηγηθεί στις φυλακές κορυδαλλού και πιθανότατα στην πέμπτη πτέρυγα.




Στις 10 το πρωί της Τρίτης ο Διευθυντής του ιατρικού κέντρου στις Καρυές επανεξέτασε τον ηγούμενο της μονής Βατοπεδίου και άναψε το «πράσινο» φως για την μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο. 






Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, αναφορικά με διαβήματα και αιτήματα πολιτών και φορέων, που δέχεται, προκειμένου να παρέμβει στην υπόθεση της προσωρινής κράτησης του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, επανέλαβε σήμερα την πάγια θέση του ότι «ουδέποτε παρενέβην, ούτε θα παρέμβω τώρα και στο μέλλον σε οποιαδήποτε υπόθεση αποκλειστικής αρμοδιότητας της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης».




Με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε συναντήθηκε σήμερα ο διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου και συζήτησε μαζί του τη δυνατότητα να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης για τον ηγούμενο Εφραίμ στο κελί του στη Ιερά Μονή Βατοπεδίου αντί για τις φυλακές.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός απάντησε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί και διευκρίνισε ότι το άρθρο 57 του Εκκλησιαστικού Κώδικα, που προβλέπει ότι οι ιερείς να κρατούνται σε ειδικό σωφρονιστήριο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς τέτοιο ίδρυμα δεν υπάρχει στη χώρας μας.


Παράλληλα, στον κ. Τέντε έχουν σταλεί επιστολές πιστών (μοναχών, δικηγόρων, ομογενών από Αυστραλία, κ.λπ.), Ιερών Μονών, καθώς και αίτημα της Ιεράς Επιστασίας για να αναιρεθεί το βούλευμα με το οποίο αποφασίστηκε η προφυλάκιση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ.


Το ανακοινωθέν της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους

Την ολόθυμη συμπαράσταση στο πρόσωπο του ηγούμενου της μονής Βατοπαιδίου εξέφρασαν τα μέλη της ιεράς κοινότητας του Αγίου Όρους. Αντιπροσωπεία της ιεράς κοινότητας του Αγίου Όρους, επισκέφθηκε τον Εφραίμ στο κελί του.




Τα Μέλη παρέδωσαν επιστολή συμπαράστασης προς τον ηγούμενο, τονίζοντας ότι σύσσωμος η Κοινότητα εκφράζει την αμέριστον εμπιστοσύνη και σεβασμό προς το πρόσωπό του.


Επίσης οι αντιπρόσωποι των μονών του Αγίου Όρους στην επιστολή τους, τονίζουν ότι η απόφαση προφυλάκισης προσβάλει το θρησκευτικό αίσθημα του λαού, την Αγιωτάτη Εκκλησία και τον Αγιορειτικό Μοναχισμό.


Ο Εφραίμ πιέζει τον Οικουμενικό Πατριάρχη να παρέμβει

Τρεις ημέρες μετά την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την προφυλάκιση του Εφραίμ και το Φανάρι στο οποίο υπάγεται το Άγιο Όρος, δεν έχει πάρει θέση για την υπόθεση.


Συνεργάτες του Εφραίμ οι οποίοι διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη όπως και ο ίδιος ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου του ζητούν να πάρει θέση υπέρ του Εφραίμ όμως ο κ. Βαρθολομαίος φέρεται να είναι ιδιαιτέρως προβληματισμένος για το αν θα πρέπει να προχωρήσει σε μια δημόσια δήλωση αυτή την χρονική στιγμή.


Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο ηγούμενος της μονής βατοπεδίου όσο και οι δικηγόροι του περίμεναν από την πρώτη στιγμή μια δήλωση στήριξης από το Οικουμενικό Πατριαρχείο η οποία θα έδινε μια άλλη διάσταση στην υπόθεση όμως αυτή δεν ήρθε μέχρι σήμερα 


 http://www.real.gr/?page=home

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης