Στο έλεος του χιονιά η Εγνατία Οδός! (ΒΙΝΤΕΟ)


Έως τα ξημερώματα, σε εξέλιξη βρισκόταν επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών ΙΧ που ακινητοποιήθηκαν λόγω πυκνής χιονόπτωσης στην Εγνατία Οδό στο τμήμα από Κοζάνη προς τα Ιωάννινα. 


Οι οδηγοί μεταφέρθηκαν σε άδεια σχολεία, ΚΕΠ, σε αίθουσες των ΚΤΕΛ και ελάχιστοι σε ξενοδοχεία της περιοχής προκειμένου να διανυκτερεύσουν.Στην Εθνική Οδό Κοζάνης - Ιωαννίνων, πλησίον του ανισόπεδου κόμβου Καλαμιάς, υπάρχουν ακόμη ακινητοποιημένα οχήματα. Επί τόπου επιχειρούν εκχιονιστικά μηχανήματα.



Εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν λόγω χιονοθύελλας στην Εγνατία οδό στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Ιωάννινα και συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ Κοζάνης και Καλαμιών.Αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες απεγκλωβισμού ενώ έχουν επιστρατευθεί δύο πούλμαν, τα οποία θα μεταφέρουν τους επιβάτες των αυτοκινήτων, στην Κοζάνη, προκειμένου να διανυκτερεύσουν.


10 πόντοι χιόνι έπεσαν και ήταν αρκετά για να αποκαλύψουν και πάλι την ανοργανωσιά και την ξεροκεφαλιά του Έλληνα. Μέρες τώρα οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως έρχεται κακοκαιρία με χιόνια στα ορεινά. 

Κι όμως, κάποιοι αποφάσισαν να κινηθούν σε δρόμο όπου έπεφτε χιόνι, χωρίς να έχουν αλυσίδες μαζί τους,με αποτέλεσμα όχι μόνο να "κολλήσουν" οι ίδιοι.αλλά να μπλοκάρουν και την κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό.Εκατοντάδες οδηγοί και επιβάτες λεωφορείων,πέρασαν μια εφιαλτική νύχτα στην Εγνατία Οδό,το κόστος του αποχιονισμού της οποίας,πληρώνουν από την τσέπη τους οι Έλληνες φορολογούμενοι!


Εφιαλτικές στιγμές παράλληλα έζησαν χθες οι 70 περίπου επιβάτες λεωφορείων που ταξίδευαν από Θεσσαλονίκη προς τα Ιωάννινα και οι οποίοι έχουν αποκλειστεί στην Κοζάνη λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Οι επιβάτες που έλαβαν τη δέσμευση από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,ότι θα τακτοποιηθούν σε ξενοδοχεία, προκειμένου να περάσουν εκεί τη νύχτα, τελικά κατέληξαν στο 2ο και το 5ο Γυμνάσιο της πόλης!Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για να πληρώσουν τη διανυκτέρευση των επιβατών σε ξενοδοχεία!


Δέκα χωριά του Δήμου Πωγωνίου είναι από χθες χωρίς ηλεκτρικό, αφού πέντε στύλοι της ΔΕΗ στην περιοχή της Βίγλας και του Δελβινακίου καταστράφηκαν λόγω του βάρους του χιονιού.Σήμερα το πρωϊ, αναμένεται να φθάσει στην περιοχή, κλιμάκιο της ΔΕΗ απο την Πάτρα,προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη.

http://epirusgate.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης