Και το όνομα αυτού… Ξενιάδης

 

Εφοπλιστής και μέτοχος επιχειρήσεων πετρελαίου και ενέργειας


Ο Βασίλης Ξενιάδης είναι ο Έλληνας επενδυτής που ενδιαφέρεται για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως επιβεβαιώνεται πλέον από συνεργάτες του.
Ο ενδιαφερόμενος είναι δηλωμένος οπαδός της «Ένωσης», παλαιότερα κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας στα επίσημα, με έντονη δραστηριότητα ως εφοπλιστής και μέτοχος επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πετρελαίου και της ενέργειας.

Ο 46χρονος άνδρας, που στο παρελθόν είχε εμπλακεί στα διοικητικά του του Αίαντα Σαλαμίνας και του Αγροτικού Αστέρα, ενώ είχε ενδιαφερθεί και για την αγορά μετοχών του Ηρακλή, ήδη έχει συζητήσει με τον Σταύρο Αδαμίδη και μέχρι αύριο θα υπάρξει ανάμεσά τους ραντεβού. 

Πρόθεση του υποψηφίου επενδυτή είναι να βάλει άμεσα 2,5-3 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν-από την ερχόμενη εβδομάδα κιόλας-οι οφειλές προς παίκτες, υπαλλήλους και τρίτους, ενώ θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα οριστεί πιθανότατα μέσα στο Φεβρουάριο. Πάντως επιθυμία του είναι να ασκεί διοίκηση στην ομάδα και να βάλει χρήματα πολύ νωρίτερα.

Πέρα από την εξόφληση των παικτών και την τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν ώστε να μην προκύψει πρόβλημα στην πρώτη φάση της αδειοδότησης της ομάδας από την UEFA, στόχος είναι αρχικά να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Κώστα Μανωλά (είχε συμφωνήσει για διετή επέκταση, αλλά δεν υπέγραψε καθώς προβλεπόταν να εισπράξει μία προκαταβολή), προκειμένου να μη χαθεί σαν ελεύθερος. 

Στη συνέχεια είναι πιθανό να γίνουν 1-2 μεταγραφές και ήδη λέγεται πως υπάρχει συμφωνία με τον Αντώνη Πετρόπουλο που αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό χαρίζοντας κάποια οφειλόμενα ύψους 70.000 ευρώ. Παράλληλα, παλαίμαχοι παίκτες-εφόσον πειστούν για την προοπτική που προσφέρει ο νέος επενδυτής-θα αναλάβουν καίρια πόστα στην ομάδα.
 




Το βιογραφικό του Βασίλη Ξενιάδη, όπως δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα επιχείρησής του:


«Ο Βασίλης Ξενιάδης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα οικονομικά και είναι ένας από τους τρεις ανθρώπους στον κόσμο που κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική. Στη συμπληρωματική προς αυτά τα επιτεύγματα έχει ένα ΜBA. 


Πριν τη λειτουργία της Global Business Energy έχει εργαστεί σε υψηλόβαθμες θέσεις μέσα από τις διεθνείς τράπεζες, κληρονομώντας μία διαφορετική εμπειρία στον παγκόσμιο τραπεζικό τομέα. 

Ο Βασίλειος Ξενιάδης είναι σήμερα πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Xeniadis που κρατάει πάνω από 50 εταιρείες στον κόσμο. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητές του είναι ποικίλες και κυμαίνονται μεταξύ εμπορία αγροτικών προϊόντων, επενδυτική τραπεζική, διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, χρηματοδότηση επιχειρήσεων, μεταφορά αλληλογραφίας και σε ορυχεία χρυσού. 

Στο ενεργητικό της εταιρείας περιλαμβάνονται διυλιστήρια στη Ρωσία, ναυτικό στόλο από 15 δεξαμενόπλοια μεταφοράς χημικών προϊόντων, συμμετοχή σε πολλά προγράμματα για την ενέργεια, την οικοδόμηση.

Η επιχείρηση επικεντρώθηκε σε όλο τον κόσμο με τα προγράμματα Ενέργειας, Ανάπτυξης. Τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου είναι στην Αθήνα και τα γραφεία στο εξωτερικό είναι στο Χονγκ Κονγκ, την Κωνσταντινούπολη, τη Νέα Υόρκη, το Ντουμπάι και την Κίνα.


Ο Βασίλειος Ξενιάδης είναι παντρεμένος, γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ μιλάει εκτός από Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά».


Πηγή:
sport-fm.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ