ΑΡΓΙΘΕΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Χωριά ακόμα χωρίς ηλεκτρικό

ΑΡΓΙΘΕΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Περιοχή "Τύμπανος"

ΠΡΟΣΟΧΗ για όσους μετακινούνται από και προς Άρτα στη θέση "Τύμπανος"

Τελειωμό δεν έχει το μαρτύριο ...του κεριού για τους κατοίκους και τους επισκέπτες πέντε χωριών στην Ανατολική Αργιθέα που παραμένουν έξι ημέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. 


Το τελευταίο 24ωρο συνεργείο της ΔΕΗ επιδιόρθωσε την βλάβη που είχε σημειωθεί κοντά στο Βλάσι αποκαθιστώντας την ηλεκτροδότηση στο χωριό. Το πρόβλημα όμως παραμένει για τα υπόλοιπα πέντε χωριά (Κουμπουριανά, Πετροχώρι, Στεφανιάδα, Λεοντίτο, Φουντωτό) και την Ιερά Μονή Σπηλιάς καθώς υπάρχει και άλλη πτώση κολόνων της ΔΕΗ που πρέπει να αποκατασταθεί ενώ ο παγετός δεν είναι σύμμαχος των συνεργείων επιδιόρθωσης. 

Σε κάθε περίπτωση όμως πρόκειται για μια θλιβερή πρωτιά για τον νομό Καρδίτσας καθώς είναι τα μοναδικά χωριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα πανελλαδικά εδώ και αρκετές ημέρες. 

Εκτιμήσεις για την οριστική επίλυση του ζητήματος δεν μπορούν να γίνουν με σιγουριά. Καλό θα είναι πάντως να προλάβουν να διορθωθούν οι ζημιές τον επόμενο 24ωρο καθώς πλησιάζει και νέο κύμα κακοκαιρίας στο τέλος της εβδομάδας. 

Σε ότι αφορά τα σημεία στα οποία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες είναι τα ακόλουθα: 

Επ. Ο. Μουζακίου – Άρτας, από 19ο έως 35ο χλμ. (θέση Τύμπανος προς Δυτική Αργιθέα)
Επ. Ο. Μουζακίου – Πετριλίου, από 15ο έως 30ο χλμ. (θέση Αγ. Νικόλαος προς Ανατ. Αργιθέα). 
Επ. Ο. Καρδίτσας –Ρεντίνας – Καρπενησίου από 56ο χλμ. έως 62ο χλμ (θέση Ζαχαράκι). 

Τέλος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για τον απολογισμό των επισκεπτών του τριημέρου, κάνουν λόγω για 80% πληρότητα στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα που τράβηξε και το μεγαλύτερο "φορτίο" από τουριστικής πλευράς. 

 http://www.karditsalive.net/index.php

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης