Νέες δηλώσεις από Ρωσία υπέρ Εφραίμ


Την ελπίδα ότι η σύλληψη Εφραίμ, δεν έχει πολιτικά κίνητρα, εξέφρασε ο γραμματέας διορθόδοξων σχέσεων του τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, είπε ότι για τη ρωσική κοινή γνώμη, δεν είναι ξεκάθαρη η ουσία των κατηγοριών που αποδίδονται στον ηγούμενο.

 
«Θα θέλαμε να ελπίζουμε στην αντικειμενικότητα της ανάκρισης και στο ότι δεν σχετίζεται με τον πολιτικό παράγοντα» ανέφερε ο πρωθιερέας Ιγκόρ Γιακιμτσούκ αφήνοντας υπόνοιες για το ότι «η όξυνση της κατάστασης συνέβη την ημέρα της επιστροφής του καθηγούμενου της μονής Βατοπεδίου από τη Ρωσία, που ήταν θριαμβευτική »

Μπορεί, είπε, να πρόκειται για απλή σύμπτωση, όμως αυτό το γεγονός δεν μπορεί να μην προκαλεί ερωτήματα.

Στο Πατριαρχείο Μόσχας, συμπλήρωσε, αντιμετωπίζουν τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ με συμπάθεια και σεβασμό, καθώς και «ως επιφανή παράγοντα της ορθόδοξης Εκκλησίας και καθηγούμενο μιας από τις μονές του Άθου με τη μέγιστη επιρροή».

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από τις ορθόδοξες κοινωνικές οργανώσεις της Μόσχας προανήγγειλε ο Γεγβκένι Νικίφοροφ, πρόεδρος της «Ράντονεζ», μιας από τις γνωστότερες ορθόδοξες οργανώσεις της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

 http://www.ert.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης