..."Δεν καταλαβαίνω είναι πως Χωριά της Αργιθέας δεν παίρνουν ρεύμα από Άρτα..."

ΑΡΓΙΘΕΑ- "ΤΥΜΠΑΝΟΣ": Μνημείο στους αδικοχαμένους στα χιόνια Αργιθεάτες από τον αντίστοιχο Δήμο Αργιθέας

Με αφορμή χθεσινή μας ανάρτηση σχετικά με τα χωριά της Αργιθέας Καρδίτσας που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τα οποία συνορεύουν με τα αντίστοιχα του Δήμου "Γ. Καραϊσκάκη" Άρτας, αλλά και το προβληματικό οδικό δίκτυο, λάβαμε το παρακάτω σχόλιο από τον Αργιθεάτη Δικηγόρο Μενέλαο Παπαδημητρίου.



Γράφει λοιπόν ο κ. Παπαδημητρίου: "Από το 1975 που ήρθε το ρεύμα στο Ανθηρό και σε άλλα χωριά της Αργιθέας δε νομίζω να πέρασε χειμώνας δίχως διακοπή, άλλοτε σύντομη και άλλοτε πολυήμερη. 

Τα Χωριά μας έχουν προοδέψει σε βασικές υποδομές, όμως σε μερικές δεν υπάρχει έλεος ούτε απο το βαρύ χειμώνα όταν ενσκήπτει, ούτε από τις υπηρεσίες. Και βέβαια δεν εννοώ τους υπαλλήλους που θα κινήσουν μέσα σε άκρως αντίξοες συνθήκες και επικίνδυνες να φτάσουν στο δύσβατο και απόκρημνο σημείο για να ξαναστήσουν το στύλο που έπεσε - να συνδέσουν το κομμένο καλώδιο κ.λπ. 

Εννοώ αυτούς που σχεδιάζουν από τα γραφεία για το που και πως (εναέρια η υπόγεια καλώδια κ.α ) θα ηλεκτροδοτείται μια περιοχή σαν την Ορεινή Αργιθέα ή σαν τα Ραδοβίζια Άρτας, σαν τα Άγραφα Καρδίτσας και τα Άγραφα Ευρυτανίας. 

Εκείνο επίσης που δεν καταλαβαίνω είναι πως Χωριά της Αργιθέας δεν παίρνουν ρεύμα από Άρτα, άλλα από Τρίκαλα; Σε ποίο αιώνα ζούμε; Εγώ παντως , ως παλιός και γεννημένος-μεγαλωμένος με το φώς του τζακιού, του καντηλιού και της λάμπας δεν τα πέταξα. Είναι στο λαογραφικό μου μουσείο στο χωριό και έτοιμα προς χρήση !!!"

Διαβάστε ακόμα:

ΑΡΓΙΘΕΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Χωριά ακόμα χωρίς ηλεκτρικό

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης