ΠΡΕΒΕΖΑ: Προσπαθούν να ξεφορτώσουν το καλαμπόκι


Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία προκειμένου να ξεφορτωθούν οι 3.500 τόνοι καλαμπόκι που είναι φορτωμένο το πλοίο το οποίο είναι προσαραγμένο στην θαλάσσια περιοχή του Παντοκράτορα. 


Η όλη προσπάθεια δεν είναι εύκολη και είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα αφού σε κάθε δρομολόγιο μεταφέρονται από 300 έως 350 τόνοι. 

Μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς του φορτίου θα γίνουν ενέργειες για την ασφαλή απομάκρυνση του πλοίου από το σημείο προσάραξης. Την ίδια στιγμή την ανησυχία τους για ενδεχόμενη ρύπανση εκφράζουν το ΕΚΠΑΖ και η Περιβαλλοντική εταιρεία Πρέβεζας και αναφέρονται σε μια γερακίνα που βρέθηκε στο Άκτιο η οποία είχε διαβραχεί με πετρέλαιο αλλά και στο ότι γύρω από αναποδογυρισμένη πορτοκαλί σωσίβια λέμβο επέπλεε μικρή ποσότητα πετρελαιοειδών ή άλλου παρόμοιου υλικού. 

Ζητούνε από την Λιμενική Αρχή και οποιαδήποτε αρμόδια υπηρεσία, να διεξάγει έρευνα στον ευρύτερο θαλάσσιο και παράκτιο χώρο προκειμένου να διαπιστωθεί αν και σε ποια σημεία βρίσκονται πετρελαιοκηλίδες κλπ και να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης