Π. ΗΠΕΙΡΟΥ: Εξοφλήθηκαν υποχρεώσεις

Από την Περιφέρεια Ηπείρου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: "Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, η Περιφέρεια Ηπείρου μετά από συντονισμένες και επίπονες προσπάθειες κατάφερε να εξασφαλίσει σημαντικά ποσά για την εξόφληση υποχρεώσεων από έργα του παρελθόντος της πρώην Κρατικής Περιφέρειας, των προγραμμάτων «ΠΙΝΔΟΣ» και «ΕΛΛΑΔΑ 2004» και του Αναπτυξιακού Νόμου.
 

Χθες, μετά από έναν δεκαπενθήμερο αγώνα δρόμου των υπηρεσιών της Περιφέρειας ολοκληρώθηκε η καταβολή του μεγαλύτερου μέρους των χρημάτων στους δικαιούχους, δίνοντας μια «ανάσα» στους ίδιους, στους εργαζόμενους που απασχολούν και στην οικονομία των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων. 

Συγκεκριμένα για τον Αναπτυξιακό Νόμο έχουν πληρωθεί 19.146.588 εκ. ευρώ  από τη ΣΑΕ024 και 1.600.000 ευρώ από τη ΣΑΕ088. 


Επίσης έχουν πληρωθεί για έργα της πρώην Κρατικής Περιφέρειας, 5.170.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και το Αρδευτικό Μαργαριτίου, στο οποίο πλέον θα μπορέσουν να συνεχιστούν οι εργασίες. 

Έχουν πληρωθεί 942.173 ευρώ που προέρχονται από οφειλές του προγράμματος «ΕΛΛΑΔΑ 2004» στους Δήμους Ηγουμενίτσας, Άρτας, Πρέβεζας και Φιλιππιάδας.

1.146.069 ευρώ για απαλλοτριώσεις στο Καρτέρι και για την οδική σύνδεση Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας με Εγνατία Οδό, 1.407.446 ευρώ για διάφορες μελέτες σε όλη την Ήπειρο, 845.549 ευρώ για τον ΧΥΤΑ Ελληνικού. 

Επίσης από το Πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» διατέθηκαν ή είναι διαθέσιμα 2.866.949 ευρώ για τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου.

Πέραν αυτών έγιναν και προγραμματισμένες πληρωμές για έργα που είναι ενταγμένα στους Κ.Α.Π. της Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης