Τούρκικες εφημερίδες σχολιάζουν το φυσικό αέριο και το Κυπριακό


Με ειδησεογραφικές αναφορές και σχόλια, σχετικά με τις ανακοινωθείσες εκτιμήσεις για ποσότητα φυσικού αερίου  στη θαλάσσια ζώνη αποκλειστικής εκμετάλλευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυκλοφόρησαν και σήμερα οι εφημερίδες στην Τουρκία, συσχετίζοντας τον πλούτο αυτό και με τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού.



Έτσι, η εφημερίδα ”Σαμπάχ”, στις εσωτερικές της σελίδες και με τον τίτλο ”Ο Χριστόφιας, όταν βρήκε το αέριο, άλλαξε ύφος”, γράφει ότι, αμέσως μόλις εξασφαλίσθηκαν τα θετικά αποτελέσματα από τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο, άλλαξε ο τρόπος με τον οποίο μιλάει ”η ελληνοκυπριακή Διοίκηση”, όπως χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συνεχίζοντας, η εφημερίδα γράφει ότι, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος μέχρι πριν μίαν εβδομάδα έστελλε θετικά  μηνύματα στην Τουρκία, μετά από την εξέλιξη σχετικά με τις γεωτρήσεις, άλλαξε γλώσσα και είπε πως πρέπει ”η Τουρκία να δείξει πνεύμα ειρήνης και συνεννόησης και να αποφύγει ενέργειες και προκλήσεις που θα προκαλούσαν την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο”.

Ο κ. Χριστόφιας, γράφει η ”Σαμπάχ”, προέβη σε έκκληση προς την Τουρκία να επιδείξει συνεργασία για την εξασφάλιση λύσης στο Κυπριακό.

Η εφημερίδα ”Μιλιέτ”, στις εσωτερικές σελίδες, αναφέρεται στο ίδιο θέμα με τον τίτλο: ”Βρέθηκε φυσικό αέριο το οποίο θα είναι αρκετό για 210 έτη”.
Στο δημοσίευμα αυτό η εφημερίδα γράφει πως η Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου δήλωσε ότι το φυσικό αέριο που βρέθηκε είναι αρκετό για τις ανάγκες της Κύπρου για 210 έτη.

Η ”Χουριέτ”, με τον τίτλο ”Αέριο αισιοδοξίας στο ελληνοκυπριακό Χρηματιστήριο”, γράφει ότι τα αποτελέσματα, που ανακοινώθηκαν προχθές από τον κ Χριστόφια για τις γεωτρήσεις, οδήγησαν αρχικά στην άνοδο του Χρηματιστηρίου κατά 9% και στη συνέχεια στην πτώση του κατά 1,5 %.

 http://www.onlycy.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης