ΠΡΕΒΕΖΑ: Κανένας κίνδυνος για τις πατάτες...


Ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζα μέσω της ιστοσελίδα του ενημερώνει παραγωγούς και καταναλωτές για μία νέα επικίνδυνη ασθένεια της πατάτας, από αυτές που οι Φυτοϋγειονομικές Αρχές χαρακτηρίζουν σαν "ασθένεια καραντίνας" που εντοπίστηκε επίσημα για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην περιοχή Κάτω Νευροκοπίου Δράμας. 


Ο Σύλλογος παρουσιάζει μερικά βασικά στοιχεία για την ασθένεια και ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για τον άνθρωπο από την κατανάλωση πατάτας που έχει προσβληθεί από την ασθένεια. 

Επομένως κάποιοι τίτλοι όπως "καρκινογόνες πατάτες" ή "πατάτες με καρκίνο" που έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης, είναι τελείως παραπλανητικοί και δείχνουν πλήρη άγνοια του θέματος, αν όχι εσκεμμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης του κόσμου. 

Αναφέρει τέλος ότι επειδή παρόμοια συμπτώματα μπορεί να προκαλούνται και από άλλα παθογόνα (π.χ. νηματώδεις), οι παραγωγοί για κάθε ύποπτο σύμπτωμα που παρατηρούν στις πατάτες τους θα πρέπει να συμβουλεύονται αμέσως τις φυτοϋγειονομικές αρχές της περιοχής τους, δηλαδή τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών ή τα Περιφερειακά Κέντρα Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου.

ΣΗΜ: Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί να δει ολόκληρο το φυλλάδιο πατώντας εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης