Πέρασαν «φλογερά» Χριστούγεννα

 
Λόγω της υπερθέρμανσης στις καπνοδόχους από τα τζάκια
 
Λίγο η άγνοια, λίγο η απροσεξία, έκαναν πολλές οικογένειες να ξεσπιτωθούν μέσα στις γιορτές εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε στα σπίτια τους. Ως βασική αιτία φαίνεται η υπερθέρμανση στις καπνοδόχους από τα τζάκια που όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν για οικονομία!

Ανήμερα των Χριστουγέννων έμεινε… άστεγη μια 31χρονη γυναίκα στην κοινότητα Μεσιαννή της Κοζάνης, αλλά ευτυχώς σώθηκε η ίδια όταν ξέσπασε πυρκαγιά στην κεραμοσκεπή της μονοκατοικίας της! Οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να σώσουν το σπίτι που καταστράφηκε ολοσχερώς. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από υπερθέρμανση στην καπνοδόχο του τζακιού.

Νηστική έμεινε μια οικογένεια στο κέντρο της Αριδαίας, αλλά τουλάχιστον γλίτωσε το σπίτι της όταν λαμπάδιασε η καμινάδα στη σκεπή! Αιτία της φωτιάς ήταν τα λίπη από τα… παϊδάκια και τα λουκάνικα που έψηναν στο τζάκι ανήμερα των Χριστουγέννων για το εορταστικό τραπέζι! Η Πυροσβεστική έσπευσε έγκαιρα στο σπίτι και έσβησε την φωτιά πριν προκαλέσει άλλες ζημίες.

Στην Καβάλα, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια ακατοίκητη παλιά μονοκατοικία με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς, λίγο έλειψε να καταστρέψει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο! 
 
Οι φλόγες επεκτάθηκαν στο διπλανό κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων και σε άλλη μια ακατοίκητη μονοκατοικία που υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ κινδύνευσε και μια πενταόροφη πολυκατοικία, η οποία εκκενώθηκε! Οι πυροσβέστες έβαλαν τέλος στην αγωνία των κατοίκων και ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς που πιθανότατα προκλήθηκε από κάποιον άστεγο, ο οποίος άναψε φωτιά για να ζεσταθεί!

Ζημιές ύψους 5.000 ευρώ προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε από το τζάκι που είχε ανάψει μια οικογένεια αλλοδαπών στο σπίτι της στα Δειλινά Ηρακλείου. Ευτυχώς, όμως, δεν κινδύνευσε κάποιο από τα μέλη της. Η Πυροσβεστική έφτασε με δύο οχήματα και πέντε άνδρες που έσβησαν τη φωτιά.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια ξύλινη αποθήκη στο Χαροκόπι Ιωαννίνων είχε ως αποτέλεσμα να αποτεφρωθούν ολοσχερώς μισός τόνος καλαμποκιού, 180 δέματα με ζωοτροφές και πολλά αγροτικά εργαλεία. Η Πυροσβεστική που κάνει προανάκριση για τα αίτια που την προκάλεσαν, διερευνά και το ενδεχόμενο εμπρησμού.
 
 Μανώλης Βάιας
 http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης