ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ


ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΗΔΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ 

Η μεγάλη στιγμή για την Κύπρο έφτασε! Ανακοινώθηκε πριν από λίγο επίσημα ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας θα προβεί σε δήλωση προς τα ΜΜΕ σήμερα στις 3 το απόγευμα , στο Προεδρικό Μέγαρο, αναφορικά με το θέμα των υδρογονανθράκων. 


Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα αναφερθεί στα αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγει η εταιρεία Noble Energy για εντοπισμό φυσικού αερίου στο τεμάχιο Αφροδίτη στην θαλάσσια Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, οι ιθύνοντες της εταιρείας έχουν ήδη ενημερώσει την κυβέρνηση και είναι θέμα ωρών η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων για τις έρευνες που διεξάγονται στο τεμάχιο 12 εδώ και τρεις μήνες. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σε χθεσινές δηλώσεις του, και απαντώντας σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο χρόνος φαίνεται ατελείωτος για τον κόσμο που αναμένει τα αποτελέσματα της γεώτρησης, είπε ότι «παίρνουμε τόση υπομονή τόσα χρόνια για πολλά πράγματα που έχουμε προπονηθεί πολύ καλά και θα πρέπει να μάθουμε να είμαστε καρτερικοί και να αναμένουμε. Αναμένουμε θετικά αποτελέσματα, ελπίζω εντός της εβδομάδας». 

Ερωτηθείς να πει αν τα αποτελέσματα της γεώτρησης θα είναι ανακουφιστικός μποναμάς, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «πάντως ελπίζω να είναι καλύτερος μποναμάς από αυτό που μας έδιναν οι πατεράδες μας τον καιρό που ήμασταν εμείς μικροί». *Η ανακοίνωση για τα αποτελέσματα για την ποσότητα των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, αναμένεται να γίνει ταυτόχρονα από την κυβέρνηση και την ίδια την εταιρεία Noble Energy 

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης δήλωσε ότι αν το κοίτασμα είναι μεγάλο, τότε για την Κύπρο ανοίγονται τεράστιες προοπτικές σε πολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό επίπεδο. Σημείωσε ότι η Κύπρος θα μπει στον ενεργειακό χάρτη, θα ανέβει η εικόνα της διεθνώς, θα δημιουργηθούν νέες προοπτικές για τη λύση, και θα δημιουργηθεί κύμα επενδύσεων στο νησί. 

 http://www.gnomionline.com.cy/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=243

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης