Απολογισμός για τα έργα στην Περιφέρεια Ηπείρου το 2011


Η Περιφέρεια Ηπείρου μας απασχόλησε αρκετά το 2011. Κάτι η Ιόνια Οδός με τα ..καμώματα της, κάτι η Εγνατία, κάτι τα λιμενικά έργα στην Ηγουμενίτσα κράτησαν ζωηρό το ενδιαφέρον για αυτή την περιοχή της χώρας.


Η Ιόνια Οδός κάθε μήνα του 2011 σταματούσε και τα εργοτάξια της και μετά την Άνοιξη «πάγωσε». 

Τίποτα μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να «αναστήσει» τις εργασίες και όλοι ελπίζουν ο νέος χρόνος να φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Το μόνο θετικό ήταν η παράδοση του τμήματος παράκαμψης της Άρτας. Τελικά και εκεί ατελείωτος έμεινε ο Ανισόπεδος κόμβος.

Στην Εγνατία Οδό ατελείωτα είναι τα έργα για την γέφυρα στο Περιστέρι ενώ κατασκευάζεται και ο πρώτος ΣΕΑ στην περιοχή. Στο Μαλακάσι άνοιξε και ο πρώτος σταθμός διοδίων της Ηπείρου. Λίγο μετά ακολούθησαν και τα Τύρια Θεσπρωτίας.

Στα Ιωάννινα υπό κατασκευή αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς παραμένει το έργο της αναβάθμισης του Αεροδρομίου Ιωαννίνων. 

Υπό μελέτη ήταν το χρόνο που τελειώνει και η ανάπτυξη για Τραμ καθώς παρουσιάστηκε η β` φάση και επιλέχθηκε και η διαδρομή. Υπό κατασκευή είναι και το σημαντικό οδικό έργο Α/Κ Ανατολής- Α/Κ Εγνατία. Παρουσίαση είχαμε και για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της πόλης.Διπλή δημοπράτηση είχαμε για έργα αποχέτευσης στην παραλίμνια περιοχή και το ιστορικό κέντρο της πόλης. 

Στην Πρέβεζα υπό κατασκευή είναι τα έργα ύδρευσης της πόλης. Σε κατασκευή είναι τα έργα στο οδικό τμήμα Καρτέρι-Πάργα. Στην Ηγουμενίτσα ξεκίνησαν τα έργα της γ` φάσης του λιμανιού ενώ και φέτος συνεχίστηκαν τα έργα της β` φάσης. 

Ξεκίνησαν τα έργα στους επαρχιακούς δρόμους Ελληνικό-Καλέντζι, και Τύρια-Σιστρούνι. 
ypodomes.com

 http://epirusgate.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης