ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ: Η 12 Οκτωβρίου επίσημη ημέρα εορτασμού της πόλης

ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ: Νοσοκομείο εποχής

Η 12η Οκτωβρίου 2012 καθιερώθηκε επίσημα ως ημέρα εορτασμού της Φιλιππιάδας με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνεδρίαση αναφέρθηκε ότι στον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο το 1912, η Φιλιππιάδα έπαιξε έναν σημαντικό ρόλο. 


Η μικρή πόλη ήταν σημείο εκκίνησης της επίθεσης του Ελληνικού δυτικού μετώπου με κατεύθυνση τα Ιωάννινα ενάντια των στρατευμάτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 

Τονίστηκε δε ότι μια τόσο σημαντική ημέρα για την Φιλιππιάδα, την Ήπειρο, και γενικότερα για την ιστορία του έθνους μας, επίσημα δεν γιορτάστηκε ποτέ και ποτέ δεν αποτέλεσε μια ξεχωριστή ημέρα για την πόλη και αποφασίστηκε ως ελάχιστο φόρο τιμής σε εκείνους που έδωσαν το αίμα τους ακόμη και την ίδια τους την ζωή προκείμενου να ζούμε εμείς ως ελεύθεροι Έλληνες, η 12η Οκτωβρίου 2012 να καθιερωθεί επίσημα ως ημέρα εορτασμού για την πόλη, με τον προγραμματισμό συγκεκριμένων εκδηλώσεων. 

Επίσης αποφασίστηκε να εξεταστεί η περίπτωση, κατά πόσο μπορεί να καθιερωθεί η 12η Οκτωβρίου ως επίσημη αργία, για την πόλη της Φιλιππιάδας.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης