Ιράν: Εισβολή διαδηλωτών στη βρετανική πρεσβεία


Οι σχέσεις του Ιράν με τον δυτικό κόσμο και κυρίως με την Μεγάλη Βρετανία πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, ωστόσο πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει. 


Έτσι, λίγες μέρες μετά την υιοθέτηση μέτρων από το ιρανικό κοινοβούλιο για τον περιορισμό της ασυλίας των βρετανών διπλωματών, σήμερα είχαμε εισβολή διαδηλωτών στην πρεσβεία της Βρετανίας στην Τεχεράνη.

Έχοντας ως κεντρικό σύνθημα το  «Θάνατος στην Αγγλία», οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στην πρεσβεία και κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Υπέστειλαν την βρετανική σημαία ενώ κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για έξι ομήρους βρετανούς εργαζόμενους.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά την απόφαση του Λονδίνου να διακοπούν όλες οι χρηματοοικονομικές σχέσεις και συναλλαγές με ιρανικές τράπεζες, λόγω της πιθανής ανάμιξής τους στο αμφιλεγόμενο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. 

Είχε προηγηθεί το νομοσχέδιο που ψήφισε το  ιρανικό κοινοβούλιο για την υποβάθμιση των διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων με τη Βρετανία, σε αντίποινα των κυρώσεων που επέβαλε στη χώρα το Λονδίνο.
Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης